Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút

Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút, Egyesült Államok, 2018-09-19, Önellátás
Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút
Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút
Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút
Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút
Repülj és vezess - Észak-keleti felfedezőkörút

 Időpont azonosító 62320067

Szállás
Hotel, szálloda
Program

Boston | Gloucester | York/Kennebunkport | Portland | Rockport/Camden | Bar Harbor | Bay of Fundy | St. Andrews | Bangor | Portsmouth | Cape Cod | Boston

 

1. nap: Érkezés
Fedezze fel Bostont és látogasson el a kikötőjébe, melynek világítótornya 16 mérföldnyire világit el. Számos kikötői túra indul a turisták részére, melyre a helyszínen lehet befizetni. Vacsorázzon Boston híres tengerpartján vagy tegyen egy kellemes sétát este a kikötőben.

2. nap: Boston – Gloucester – York/Kennebunkport (kb. 206 km)
Mai nap utazzon Gloucester sziklás partjaihoz. Itt forgatták George Clooney főszereplésével a Viharzóna című filmet. Tegyen egy sétát a Rocky Neck történelmi-művészeti útvonalán, ahol a 19. és 20. század művészeinek remekeiben gyönyörködhet. A következő megálló Rockport, ahol lencsevégre kaphatja Új-Anglia szimbolikus kikötőjét a Motif Number One-t. Ebédje elfogyasztása közben csodálja meg Tacher Island iker világítótornyait, Winslow Homer kiváló remekművét. Ebéd után tartson York felé, ahol megtekintheti Maine állam legdélibb fényét a Cape Neddick világítótornyot és a Boon Island világítótornyát. Éjszaka Kennebunkportban, mely az amerikai elnökök kedvelt nyári úti célja.

3. nap: York/Kennebunkport – Portland – Rockland (kb. 202 km)
Folytassa útját Maine középső partvidéke felé. Utazzon végig a festői szépségű halászfalu, Cape Porpoise kikötőjén, majd tekintse meg a Goat-sziget világítótornyát. A következő megálló az Old Orchard Beach. Bár vidámparkja és híres mólója évek óta vonzza a látogatókat, leginkább az aranyhomokos strandja ismert. Érdemes egy édes-sós vizes helyileg készült dobozt vásárolni. Merítse lábujját az Atlanti óceán hűsítő vízébe, próbáljon szerencsét vagy tegyen egy kellemes sétát a parton.
Indulás tovább Portlandba, Maine legnagyobb városába, mely eredetileg gyarmati kikötő volt. Sétáljon a macskaköves utcákon, tekintse meg a művészeti galériák eklektikus alkotásait, vagy fogyasszon el egy forró gőzölgő „chow dah”-t a Casco-öbölnél. Ezután tekintse meg Portland Head világítótornyát. Észak felé tartva haladjon át Thomaston településen, az itt található börtön ihlette a Remény rabjai című filmet Morgan Freeman rendezésében.
Autózzon tovább a Maine állambeli Rocklandbe. Ellátogathat a Farnsworth Art Múzeumba, ahol a híres Andrew Wyeth festményei láthatóak (választható). Tegyen egy kellemes sétát Rockland kikötőjében, keresztül a hullámtörő gáton, ahonnan megtekintheti a világítótornyot is. Rockport és Camden városokból gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

4. nap: Rockland – Bar Harbor (kb. 127 km)
Mai nap első megállója a kellemes hangulatú, tengerparti Camden város. Érdemes városnézésre indulni, kajakozni vagy körbehajózni Camden kikötőjét és megcsodálni a Curtis-sziget hatalmas világítótornyait (válaszható programok). A nap további részében Maine legnagyobb szigetére, Mt. Desert-re látogathat. Bar kikötője az Acadia Nemzeti Parknak ad otthont. A kis sziget bejáratánál sok finomság tárul az ideérkezők elé, hiszen található itt egy kis homár-tó, hatalmas kültéri kifőzdével, ahol üstökben főnek az ízletes rákfélék. Este érdemes sétálni Bar kikötőjében, melyről a Bar-sziget lett elnevezve.

5. nap: Acadia Nemzeti Park (a program a belépődíjat nem tartalmazza)
Fedezze fel a legrégebbi nemzeti parkot a Mississippi folyó partján. A helyiek úgy tartják, ha az Acadia Nemzeti Parkban jár, akkor egyszerre képes az egyik kezével horgászni, a másikkal pedig áfonyát szedni. Ingyenes shuttle szolgáltatással körbe lehet járni a parkot és megtekinteni a fő látnivalókat mindenféle parkolási nehézség nélkül. A Cadillac hegy a legmagasabb pont a keleti partvidéken Brazíliától északra, kiváló hely a gyönyörű napfelkeltéhez és napnyugtához, illetve csillaglesre is. Érdemes meghallgatni a Proximal Thunder Hole barlangba becsapodó hullámok mennydörgő hangját. Ha az idő engedi látogassa meg a Bass Harbor világítótornyát.

6. nap: Bar Harbor – Bay of Fundy – St. Andrews, Canada (kb. 260 km)
Mai nap utazzon az West Quoddy Head Világítótoronyhoz, ahol vibráló piros és fehér fények jelölik az Államok legkeletibb pontját. Vezessen végig a Sunrise partszakaszon, keljen át a Franklin D. Roosevelt emlékére állított hídon, majd eléri a Campobello-szigetet, mely az egykori elnök kedvelt úti célja volt. A Campobello Provincial Parkban megtalálható az elnök egykori rezidenciája, túraútvonalak, gyönyörű kertek és egy kis bolt is. Ezután térjen vissza az államokba és tartson a Fundy-öböl felé, mely a világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége, hiszen az apály és a dagály közti szintkülönbség elérheti a 16-20 métert is. Az öbölben megfigyelhető még számos veszélyeztetett bálnafaj is. Áthaladva újra a nemzeti határon megérkezik St. Andrews-ba, mely a legrégebbi tengerparti város az USA-ban.

7. nap: St. Andrews, Canada – Bangor (kb. 96 km)
Élvezze a reggelt a festői szépségű St. Andrews-ban. Érdemes ellátogatni a Kingsbrae kertészetbe (választható), vagy sétálni egyet a tengerparton. Vegye az irányt a kanadai Bangor városa felé, útközben lucfenyő erdők és áfonyaligetek kísérik útját, valamint áthaladhat "Kanada csokoládé városán", St. Stephen-ön. Bangorba érkezve a 31 láb magas Paul Bonyan szobor üdvözli Önt. Délután ellátogathat a Cole Land Közlekedési Múzeumba (válaszható), a maine-i Egyetemre vagy sétáljon el a világhírű író Stephen King házához. Ha kedve tartja este látogasson el a nyugodt Kenduskeag városába.

8. nap: Bangor – Kittery – Portsmouth (kb. 96 km)
Autózzon déli irányba, Maine állam fővárosa, Augusta felé, mely leginkább bevásárlóközpontjairól és tengerpartjáról ismert. Pihenjen meg a Fort Erdőnél, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Whaleback világítótoronyra. Folytassa útját New Hampshire megye második legnagyobb városába, Portsmouth-ba. Kóstoljon bele a történelmi hangulatú belváros ízeibe, fogyasszon el egy finom tenger gyümölcsei menüt valamelyik étteremben a Piscataqua folyó partján.

9. nap: Portsmouth – Cape Cod (kb. 96 km)
Mai nap utazzon Cape Cod-ba és fedezze fel varázslatos homokdűnéit, hatalmas szikláit és festői falucskáit. Fakultatív programlehetőségként vegyen részt egy kompkiránduláson, mely Martha Vineyard szigetén köt ki, ahol megcsodálhatja a Viktoriánus korabeli épületeket. Cope Cod-on érdemes megnézni a híres világítótornyokat, mint például a Neck vagy a Bass River világítótornyot.

10. nap: Cape Cod – Boston, elutazás (kb. 96 km)
Mai nap utazzon vissza Bostonba. Útközben érdemes megállni Sandwich-ben, mely egykoron az USA legnagyobb üveggyártó városa volt, számos stúdió, galériák és üzletek találhatók itt. Végül érdemes meglátogatni a Plymouth városát, ahol a híres Mayflower hajó élő másolata található. Az autó leadása, majd hazautazás vagy a program folytatása igény szerint. 

 

Az útvonalak kérés szerint módosíthatók!

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek