Észak Velencéje - Szentpétervár - Oroszország - Európa

Kategóriák: Körutak

I. Péter cár nagy álma, az orosz birodalom egykori fővárosa mára a világ legészakibb milliós metropoliszává nőtte ki magát. A városban nem csak a gyönyörű belvárosi paloták és a híres Ermitázs hatalmas gyűjteménye, de az egyedülálló fehér éjszakák is páratlan élményt nyújtanak. A Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem végződik...

4 nap/3 éjszaka

Utazás: repülővel, menetrend szerinti közvetlen járattal

Elhelyezés: 3 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: svédasztalos reggeli

Program:

1. nap: Találkozunk Ferihegy 2B terminálon. Indulás Szentpétervárra menetrend szerinti géppel reggeli órákban. Érkezés után autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a monumentalitásában egyedi Auróra-cirkálót, amely az 1917-es pétervári októberi forradalom jelképévé vált (lehetőség szerint felmehetünk a hajóra, hogy megérezzük a hajó történelmi múltját; belépési szándékát jelezze idegenvezetőnknek; a hajón belépőt szedhetnek, melynek mértéke: kb. 200 rubel), a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát.  A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Utána transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap: A reggelit követően kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú  Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely II. Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.

 

3. nap: A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaralóegyüttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! 15.00 óra körül érünk vissza a városba.

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (belépők a helyszínen fizetendők, kb. 8.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitását ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”.

4. nap: Reggeli után az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenés és bucsuzásképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

Transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban. Most már úgy érezhetjük, hogy ennyi idő alatt a lehetőségeinkhez képest maximálisan megismertük a várost, ránk már csak a fáradtság és az élmények maradtak, amelyek gazdagsága még évek múltán is elkísérnek minket és elgondolkoztatnak azon, hogy jó lenne ismét visszatérni ide és felfedezni mindazt, ami nem fért bele ebbe a 4 napba…

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat!

Indulási időpontok 3* központhoz közeli szálloda 4* belvárosi szálloda 5* belvárosi szálloda
December 29. 119.500 Ft 129.500 Ft 167.500 Ft
Egyágyas felár 27.300 Ft 43.000 Ft 65.000 Ft
Félpanziós felár 14.500 Ft 17.000 Ft 23.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza:a repülőjegyet, a transzfereket, a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a vízumdíjat (13.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 33.000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-,baleset-, és poggyászbiztosítás (Atlasz Classic 520 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 700 Ft/fő/nap, Atlasz Privilege 960 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

Fakultatív kirándulások:

Ermitázs: 6.500 Ft/fő

Petrodvorec: 17.500 Ft/fő

Puskin-Pavlovszk: 18.500 Ft/fő

Hidak megnyitása: 8.000 Ft/fő

Sétahajózás a Néván: 7.200 Ft/fő

Folklórműsor: 11.000 Ft/fő

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezés: legkésőbb 2 héttel az indulás előtt

Az utazást az 1000 Út Utazási Iroda szervezi, a programváltozás jogát fenntartják.

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu