Szentpétervár-Moszkva hajóút - Oroszország - Európa

Kategóriák: Hajóutak

Lépjen az egykori orosz cárok nyomdokaiba és vegye birtokba Oroszország két legimpozánsabb városát! Fedezze fel a Néva folyón utazva Szentpétervárt, a világ legészakibb milliós nagyvárosát és a világ harmadik leggazdagabb metropoliszát, Moszkvát is! Legyen részese az egyedülálló fehér éjszakák élményének, és ismerje meg az aranykupolák városait!

SZENTPÉTERVÁR – MOSZKVA HAJÓÚT

10 nap

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 9 éj a hajón, kétszemélyes, komfortos, ablakos kabinokban (fürdő, wc, klíma, hűtő)

Ellátás: teljes panzió

Program:

1. nap 2011.06.26-i indulásnál: Utazás moszkvai átszállással Szentpétervárra. Indulás Ferihegy 2B-ről. Érkezés Moszkvába, majd továbbindulás Szentpétervárra. Moszkvában az átszállásnál egy utaskísérő segítségével jut el a csoport a szentpétervári járathoz. A magyar nyelvű telepített idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtér külső terminálján várja az utasokat. Érkezés után transzfer a hajóhoz, a szállás elfoglalása, vacsora a hajón.

1. nap 2011.08.28-i indulásnál: Utazás közvetlen járattal Szentpétervárra. Indulás Ferihegy 2B-ről. A magyar nyelvű telepített idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtér külső terminálján várja az utasokat. Érkezés után transzfer a hajóhoz, a szállás elfoglalása, vacsora a hajón.

2. nap: Reggeli után ismerkedés Szentpétervár történelmi nevezetességeivel: Szmolnij Székesegyház, Tavricseszkij Palota, Nyári Kert, Palota rakpart, Téli Palota, Vaszilievszkij sziget csücske, Nagy Péter bronz lovas szobra, Szent Izsák Székesegyház, Nyevszkij sugárút, Péter-Pál erőd. Ebéd a hajón. Utána fakultatív kirándulás Petrodvorecbe – a szökőkutak és a gyönyörű park megtekintése. Vacsora után fakultatívan folklór estet ajánlunk.

3. nap: Reggeli után szabad program, vagy fakultatív kirándulás Puskinba, ahol megtekinthetjük Katalin cárnő palotáját és a parkot. A palota leghíresebb látnivalója a Borostyánterem. Ebéd (hideg csomag) után látogatás a világ egyik legismertebb képzőművészeti gyűjteményével rendelkező Ermitázsba. Este a hajó elindul Moszkvába a Néva-folyón, az Onyega-tó, a Fehér-tó és a Ladoga-tó érintésével, majd a Volgán és a Moszkva folyón. A hajóút folyamán lehetőség nyílik a csodálatos természeti környezetben fekvő ősi orosz városok megtekintésére.

4. nap: A mai napot egy bemutatóval kezdjük, ahol a matrjoska babák festését tanulhatjuk meg. Majd érkezés Mandrogiba, ahol egy skanzen jellegű orosz falut tekintünk meg. Külön díj ellenében: vodka múzeum látogatása (helyszínen fizethető be). Végül piknikezés saslik sütéssel.

5. nap: Ezen a napon Kizsi-szigeten köt ki a hajó, ahol az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított Preobrazsenszkij templom tekinthető meg. A templom egy ősi orosz szakrális hely, kizárólag farönkökből építették, szögek felhasználása nélkül. A kirándulás folyamán a népművészeti, építészeti és néprajzi múzeumot is megtekinthetik.

6. nap: Goriciben, az Aranygyűrű városainak egyik tagjában szállunk partra. Autóbusszal meglátogatjuk a Kirillo-Belozerszkij kolostort és az ikonmúzeumot.

7. nap: Érkezés Uglicsba, az ősi orosz városba, ahol gyalogos városnézés keretében megtekintjük az ottani Kremlt és a Vérző Dmitrij templomot. A város szintén az Aranygyűrű városainak egyik állomása.

8. nap: Délután érkezés Moszkvába. A városnézés során megtekintjük: Tverszkaja utca, Bolsoj színház, KGB épülete, Novogyevicsij kolostor, Vörös tér (augusztusban a Vörös tér megtekintése másnap, a Kreml után lesz). Vacsora a hajón. Este autóbuszos városnézés keretében Moszkva éjjeli fényekben, valamint a metró meglátogatása fakultatívan.

9. nap: Reggeli után ismerkedés Moszkva történelmi múltjának központjával, a Kreml épületeivel: Nagy Kreml Palota, Székesegyházak, Nagy Iván Harangtorony, Kongresszusi Palota. Fakultatív program: Fegyvertár (Kincstár) megtekintése. Programtól függően ebéd a hajón vagy hideg csomag. Ezt követően fakultatív kirándulás Szergijev Poszadba (Aranygyűrű város), az ősi ortodox egyházi központba.

10. nap: Reggeli után transzfer a reptérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre.

A hajótársaság a programváltoztatás jogát fenntartja!

Az érkezési és az indulási időpontok az időjárási, illetve a hajózási feltételek és körülmények függvényében változhatnak.

Minimum létszám: 20 fő

Indulási időpontok: 2011.06.26. (Fehér éjszakák időszaka) és 2011.08.28.

Részvételi díj: 255.000 Ft

Repülőjegy: kb. 65.000 Ft

Egyágyas felár: 60.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: az elhelyezést kétszemélyes kabinokban; a teljes ellátást; a program szerinti kirándulásokat; az animációs, illetve változatos szórakoztató programokat a hajóúton; a magyar nyelvű idegenvezetést (idegenvezetés a szentpétervári repülőtérre való érkezéstől a moszkvai repülőtérig, a hazautazásig)

A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőjegyet, a vízumdíjat (13.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb.30 000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj és a repülőjegy 1,5 %-a). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Atlasz Classic 520 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 700 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 960 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

Programok a hajóúton:

Városnézés - Szentpétervár

Reggeli után autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij Sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Művészetek Terét az Orosz Múzeummal, a Szmolnij Székesegyházat, a monumentalitásában egyedi Auróra-cirkálót, amely az 1917-es pétervári októberi forradalom jelképévé vált (lehetőségünk lesz felmenni a hajóra és megérezni a hajó történelmi múltját; belépési szándékát jelezze idegenvezetőnknek; a hajón belépőt szedhetnek, melynek mértéke: kb. 200 rubel), a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogják I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, ott megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Petrodvorec

Az „orosz Versailles” néven emlegetett, kastély és park, az orosz művészetek kincse – az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere, 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a napi 100.000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk.

Puskin

Katalin cárnő óta a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus megtalálható. A barokk pompát váltja a klasszicista visszafogottság. A palota körül kínai pavilonok ékesítik a francia parkot és a tavak láncolatát. A palota roskadozik az aranydíszítéstől. A legfigyelemreméltóbb az 1000 m2-es trónterem és a nemrégiben helyreállított, világhírű Borostyánterem. A 1,5 órás program során beleképzelhetjük magunkat a parókák és suhogó estélyik világába.

A Katalin Palota tőszomszédságában helyezkedik el a Sándor-palota, s mégis mintha más világba csöppennénk. I. Sándor palotája már a hamisítatlan klasszicizmust idézi.

A paloták mellett található a Líceum – a nemes ifjak iskolája –, ahol Puskin is tanult. Az épülettől nem messze található az író nyaralója.

Ermitázs

Az idegenvezetővel teszünk egy sétát a Palota téren, melynek keretében megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként és méltó befejezéséként ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Néhány név a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Orosz folklór-show - Szentpétervár

A Nyikolaevszkij-palotában megrendezésre kerülő folklór-show folyamán egy színvonalas népművészeti előadásban lesz részük. A legismertebb orosz nép dallamok szólalnak meg, és a leglátványosabb táncokat adják elő a profi táncosok. Minden résztvevő felejthetetlen élménnyel gazdagodik. A szünetben egy pohár pezsgővel köszöntik a nézőket.

Kizsi-sziget

A sziget az Onega tó északi részén található és a világörökség részét képezi. A gyönyörű, fából épített templomok egyedülállók a világon. A páratlan orosz táj elvarázsolja Önöket. A program során lehetőségük lesz ajándékokat és emléktárgyakat vásárolni.

Városnézés - Moszkva

Az orosz főváros az orosz hagyományokat és a modern orosz életet ötvözi – ősi templomok, modern épületek és 14 sávos utak férnek el egymás mellett. A 12 milliós nagyváros központjában a világ legdrágább márkái képviseltetik magukat. Hatalmas távolságok, szokatlan méretek, számtalan kultúrkincs teszi emlékezetessé a főváros meglátogatását.

Szergijev Poszad

Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, mely történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már újból álltak a kőből épült falak. Fő látványossága az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius földi maradványait, mely évről-évre zarándokok ezreit vonzza.

Kreml

A világörökséghez tartozó komplexum Moszkva kihagyhatatlan látnivalója. A híres templomok közül kiemelhetők a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház és az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.

Az utazást az 1000 Út Utazási Iroda szervezi, a programváltozás jogát fenntartják.

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu