Moszkva, az aranykupolák városa - Oroszország - Európa

Kategóriák: Körutak

Moszkvát egyszer mindenkinek látni kell, de azoknak is érdemes visszatérni, akik látták már akkor is, amikor még nem volt a világ harmadik leggazdagabb városa. A metropolisz kulturális gazdagsága lenyűgöző: a város leghíresebb látnivalói közé tartozik a Kreml épületegyüttese, a Vörös tér, és a kihagyhatatlan élményt jelentő a Blazsennij székesegyház is. Ha már Moszkvában jár, ne hagyja ki a helyi étel-és italspecialitásokat sem: a híres céklalevest, a pirogot, a kaviárt, és persze a vodkát és pezsgőt!

5 nap/4 éjszaka

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3* vagy 3*+-os szállodai szobákban

Ellátás: reggeli

Program:

1. nap: Találkozunk Ferihegy 2B terminálon. Indulás Moszkvába menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16.-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort ez alkalommal csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével, amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.

Utána fakultatívan, gyalogosan megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze.

Este egy újabb kellemes lehetőségként tárul elénk egy hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk a kivilágított Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

3. nap: Reggeli után a városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Szintén fakultatívan lehetőségünk lesz megtekinteni a Fegyvertárat, amely jelenleg kincstárként működik. (Akik ezen a programon nem vesznek részt, azok önállóan sétálhatnak a Kreml területén; a Fegyvertár látogatásának időtartama kb. 1 óra.) Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Tretyakov Képtár megcsodálására invitáljuk Önöket. Este, egyénileg, egy igazi orosz balettelőadás megtekintésére nyílik lehetőség a világhírű színdarabok előadásairól ismert Nagyszínház (Balsoj) Kamaraszínházában. (A lehetőségekről érdeklődjenek az idegenvezetőnél.)

4.nap: Reggeli után fakultatív programként egy egész napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. Ezt követően fakultatív programként a Novogyevicsij Kolostorba invitáljuk Önöket, melyet belülről is megtekintünk. A kolostorhoz tartozó Novogyevicsje temetőben híres orosz emberek sírjai is találhatók, például: Csehov, Bulgakov, Majakovszkij, Sosztakovics, Szkrjabin, Prokofjev.

5.nap: Hazaindulás esti járattal. Délelőtt szabad program illetve egyénileg ajánljuk a VDNH kiállítási terület látogatását, ahol egyebek között a nem régen megnyílt űrrepülés múzeuma található. Utána transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat!

Indulási időpontok/Részvételi díj Ft/fő 3* szálloda 3*+ szálloda
Június 8.,22., Július 6.,20., Augusztus 24., Szeptember 21. 137.500 Ft 147.500 Ft
Egyágyas felár 30.500 Ft 45.500 Ft
Felnőtt pótágy kedvezmény 7.000 Ft 7.000 Ft
Félpanziós felár /fő/nap 5.000 Ft 5.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, a szállást reggelivel, a transzfereket, a városnézést és a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a vízumdíjat (13.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 25.500 Ft) és az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a)

Fakultatív programok:

Kreml: 5.500 Ft/fő

Fegyvertár (Kincstár): 8.000 Ft/fő

Szergiev-Poszad: 17.500 Ft/fő

Arbat - Esti Moszkva: 6.500 Ft/fő

Tretyakov képtár (közlekedés metróval): 6.500Ft/fő

Novogyevicsij kolostor (közlekedés metróval): 5.500 Ft/fő

Krisztus Megmentő és metró (közlekedés metróval): 7.500 Ft/fő

Az utazást az 1000 Út Utazási Iroda szervezi, a programváltozás jogát fenntartják.

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu