Fly & Drive körutazás - Kettesben Skócia varázslatos tájain. - Nagy-Britannia - Európa

Kategóriák: Körutak

Fly & Drive programunk keretében a meseszerű Skóciába invitáljuk, ahol 7 nap alatt lehetősége nyílik autóval végigjárni Skócia leghíresebb nagyvárosait és a skót felföld gyönyörű vidékét. Páratlan természeti látnivalók, fenséges panoráma, gyönyörű építészeti remekek, műalkotások végtelen sora garantálja a különleges élményt!

INDULÁSI IDŐPONTOK: egyénileg.

MIKOR ÉRDEMES UTAZNI: május és szeptember között.

REPÜLÉSI IDŐ: kb. 2,5 óra.

IDŐELTOLÓDÁS: -1 óra.

JAVASOLT ÚTVONAL: Budapestről a KLM járataival amszterdami átszállással vagy a Jet2 közvetlen járatával.

KINEK AJÁNLJUK: pároknak, nászutasoknak.

SZOLGÁLTATÁSOK: repülőjegy, autóbérlés, útvonal leírás, szállások, program lehetőségek.


MOREA-TIPP: Érdemes az egyik éjszakát egy helyi Bed & Breakfast-ben tölteni ahol a helyiek látják vendégül az utasokat és hamisítatlan skót reggelit kínálnak.

 

Program:

1. nap: Glasgow
Délelőtt megérkezés Glasgow repülőterére, a bérelt autó felvétele, majd check-in a szállodába. Délután Glasgow felfedezése. Ajánlott látnivalók: George Square, Glasgow Cathedral and Necropolis, Pollok House, Provand´s Lordship, Botanic Gardens, Piping Centre, Tenement House.

2. nap: Glasgow–Oban, 170 km
Reggeli után check-out a szállodából és megkezdődik az utazás észak felé. Az első megálló Loch Lomond-nál, Nagy-Britannia legnagyobb tavánál csodás hegyekkel körülvéve. Majd Inveraray-ben érdemes megtekinteni a Campbell-klán kastélyát. Este megérkezés Oban-ban, szállás elfoglalása.

3. nap: Oban–Mull an Iona, 45 km
Oban kikötőjéből kirándulás a környező szigetekre. Oban-t a „Szigetek kapujának” is nevezik, századok óta fontos kikötőváros. Innen utazás a Mull-szigetre, mely Skócia harmadik legnagyobb szigete, majd átkelés az Iona-szigetre, mely különleges helyet foglal el Skócia történelmében. Szent Columba és hívei 563-ban hajóztak át az ír szigetről és itt rakták le a kereszténység alapjait. Vissza a szállodába, Oban.

4. nap: Oban–Glen Coe–Fort William, 70 km
Reggeli után utazás a híres Skót Felföld romantikus, tavakkal teli völgyein át (Road to the Isles), majd megérkezés Fort William-be. Check-in a szállodába.
5. nap: Fort William–Inverness, 105 km
Indulás Inverness felé, útközben lehetőség van Whisky kóstolásra Glenfiddich, McCallan, és Grants-ben. Megtekinthető a Brodie és Cawdor kastély.Majd érkezés a Skót Felföld fővárosába Inverness-be.
Check-in a szállodába.

6. nap: Inverness–Stirling / Edinburgh, 252 km
Dél felé vesszük az irányt, Stirlingbe, a kastély megtekintése, mely I. Sándortól VI. Jakabig kedvelt lakóhelye volt a skót királyoknak. Majd megérkezés Edinburgh-ba, a szállás elfoglalása után érdemes megtekinteni az Edinburgh kastélyt, a falakon belül a Szt. Margit-kápolnát, a Sors kövét (koronázási kőnek is nevezik) és a skót koronázási ékszereket: valamint az óvárost és a György-korabeli újvárost
nagyszerű múzeumokkal és művészeti galériákkal.

7. nap: Edinburgh
Reggeli után check-out, a bérelt autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás Budapestre.

Részvételi díj: 199.900.- Ft/fő ártól+illetékek

A részvélteli díj tartalmazza:

  • a repülőjegyet,
  • autóbérlést a teljes időszakra, „economy” kategóriában,
  • 3★-os szállást 6 éjszakára,
  • reggelis ellátást.

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000


Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu