A Balti-tenger kincsei - Lettország - Európa

Kategóriák: Körutak

Fedezze fel hat nap alatt a Balti-tenger kincseit! A legszebb észak-európai történelmi városok várják, gyönyörű templomokkal és kastélyokkal, hangulatos sétálóutcákkal és csodálatos panorámával. A városlátogatások alkalmával megismerheti a Baltikum gazdag kulturális örökségét: Riga, Tallinn, Vilnius és Helsinki mind Önre vár!

Riga - Tallinn - Vilnius - Helsinki

6 nap/5 éjszaka

Utazás: repülővel, menetrendszerinti járattal a Riga-Tallinn-Vilnius útvonalon légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: háromcsillagos belvárosi szállodákban, kétágyas szobákban.

Ellátás: reggeli

Program:

1. nap: Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal Vilniusba, Litvánia fővárosába. Érkezés után Trakai felkeresése, ahol megnézzük a romantikus vizivárat, a lovagkor Litvániájának egykori székhelyét. Szállás Vilniusban.

2. nap: Reggeli után városnézés Vilniusban. A különböző emberi kultúrák találkozási pontján felkeressük a Szent Szaniszló székesegyházat, a Szent Anna templomot (az északi gótika egyik csodálatos épületét),  láthatjuk a Báthori István alapította egyetemet, valamint a Hajnalpír kaput. Ezt követően továbbutazás az ország második legnagyobb városába, Kaunasba, ahol rövid séta során a Nagy Vitold templom, a Dóm és a Perkun ház idézik az egykori Hanza város hangulatát. A nap végén jutunk el a Keresztek Hegyéhez, a "litván Golgotá"-hoz, amelyet az évszázadok alatt egy hatalom sem tudott eltörölni. Szállás Mezotneban.

3. nap: Reggeli után a kurlandi hercegek nyári rezidenciáját, a "Baltikum Versailles"-át, a Rundale-kastélyt keressük fel. Ezt követően Rigába, Lettország fővárosába, a "Baltikum Párizsá"-ba visz utunk, ahol sétánk során a Három fívér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejes ház és a Svéd kapu felkeresése alkalmával szinte minden stílussal találkozunk, a gótikától a szecesszióig. Szállás Rigában.

4. nap: Reggeli után elutazás Siguldaba, a Gauja Nemzeti Park területére. Itt az "istenek kertjét", a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája vár minket: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinban.

5. nap: Délelőtt városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, ahol a tornyoknak neve van, mint pl.: Hosszú Hermann vagy Öreg Tamás. A séta során útba ejtjük a Szent Olav templomot, a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot és a középkori főteret a Városházával. Délután szabadidő. Szállás Tallinnban.

6. nap: Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. A déli órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal.

Részvételi díj: 187 000 Ft

Indulási időpontok: 2011.07.14-19. és 2011.08.16-21.

Egyágyas felár: 31 000 Ft

Félpanziós felár: 27 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a szállásokat, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a komp jegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (kb. 47 000), a belépőjegyeket (kb. 20 Euro), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5%-a) és a BBP biztosítást (Atlasz Classic 520 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 700 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 960 Ft/fő/nap).

Az utazást az 1000 Út Utazási Iroda szervezi, a programváltozás jogát fenntartják.

_

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu