Írországi körutazás - Írország - Európa

Kategóriák: Körutak

A természeti szépségekben és látnivalókban gazdag Írország ősi történelmi emlékei, a kivételes természeti szépségű vidékei, hangulatos élőzenés pub-okkal tarkított kisvárosai mindenki számára felejthetetlen élményt ígérnek. Ne feledkezzünk meg azonban Dublin hangulatos fővárosáról sem, ami szintén tökéletes kikapcsolódást, emlékezetes feltöltődést kínál. Aki egyszer belevág egy Írország körutazásba, azonnal rabja lesz csodálatos szépségű országnak és a helyiek vendégszeretetének!

Írországi körutazás

6 nap/5 éjszaka

Utazás: repülővel

Szállás típusa: hotel***

Ellátás: reggeli

Indulási időpontok: 2014. augusztus 20.

Utazás: az Aer Lingus menetrend szerinti járatával

Elhelyezés: 3*-os szállodában

Ellátás: ír reggeli

Minimum létszám: 18 fő
Program:

1. nap: Utazás Dublinba az Aer Lingus menetrendszerinti járatával, érkezés az esti órákban, transzfer a szálláshelyre.

2. nap: Reggeli a szállodában. Délelőtt autóbuszos városnézés helyi vezetővel a hangulatos, jellegzetes György-korabeli épületekkel teli ír fővárosban. A városnézés során belépés a Trinity College-ba, ahol megtekinthető a híres kelta könyvritkaság a Book of Kells, valamint a St. Patrick Székesegyházba, ahol valaha Jonathan Swift, a Gulliver írója prédikált. Délután lehetőség az ír főváros gyalogos felfedezésére (Temple Bar, Liffey folyó, dublini vár stb).

3. nap: Fakultatív kirándulás a Dublintól délre fekvő Wicklow megyébe, melyet Irország kertjének is szoktak nevezni. A Powerscourt Ház és csodálatos kertjének megtekintése ahol a japán és az olasz kertépítészet szépségében gyönyörködhetnek, majd a Szt. Kevin által alapított ősi település Glendalough maradványát érintik. Délután látogatás a Russborough Házban, az egyik legjelentősebb kúriában, melynek festményei között Velazquez, Goya és Rubens remekei is megtalálhatók.

4. nap: Fakultatív kirándulás a Titanic nyomában, Belfastba az észak-ír fővárosba.
Az egésznapos kirándulás során buszos városnézés keretében ismerkedhetnek az Egyesült Királyság részét képező Észak-Irország fővárosával, amely évtizedeken át a lakosság többségi protestáns és kisebbségi katolikus része közötti ellentét megnyilvánulásainak egyik fő színtere volt. Az 1998-as nagypénteki egyezség óta a város békésen fejlődik, egyre több korábban használaton kívüli épületet újítanak fel és állítanak az idegenforgalom szolgálatába. A város kétségtelenül legvonzóbb nevezetessége a legbiztonságosabbnak tervezett hajó, a Titanic felépülésének és elsüllyedésének 100. évfordulójára 2012-ben elkészült, építészeti szempontból is említésre méltó Titanic Múzeum. A White Star Line hajótársaság a belfasti Harland and Wolff hajóépítő műhelyben építette meg az akkori idők legnagyobb és egyben leggrandiózusabb hajóját, mely mindössze egyszer futhatott ki a kikötőből de legendája mai napig él és foglalkoztatja az embereket. A kiállítás termeiben számtalan érdekességet megtudhatnak a hajó építéséről, vízrebocsátásáról, a tragikus véget ért első útról, és annak örökségéről.Visszatérés a dublini szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Félnapos fakultatív program, melynek során két híres ír termék a Guinnes sör és az Old Jameson whisky történetével, gyártási technológiájával és ami bizonyára a legfontosabb, az ízével ismerkedhetnek meg a Guinness Storehouse-ba és az Old Jameson whisky-lepárlóba tett látogatás keretében.

6. nap: Délelőtt kirándulás a dublini-öbölben, melynek során megtekinthetik a Malahide kastélyt, mely egy szépen gondozott park közepén áll, erődítményként és a Talbot család otthonaként szolgált mintegy 800 évig. Bútorzata és berendezése az Ir Nemzeti Galléria gyűjteményéből került ki. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a délutáni órákban Budapestre.

Helyszínen fizetendő belépők: Trinity College, St.Patrick Székesegyház, Malahide Kastély - 25 EUR
A fakultatív kirándulások árai a szükséges belépőket tartalmazzák.

Részvételi díj: 164.900 Ft/fő helyett 159.900.- Ft/fő

A megadott ár tartalmazza:

  • a közlekedést,
  • a szállást reggelivel,
  • a katalógus szerinti programokat,
  • magyar idegenvezetőt.

A részvételi díjon felül fizetendő:

  • repülőtéri illetékek
  • foglalási díj (1 500 Ft/fő),
  • útlemondási biztosítás (1,5 %).

Igény esetén utasbiztosítás köthető!

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu