Gejzírek és kanyonok társasút - USA - Észak-Amerika

Kategóriák: Körutak

Fedezze fel a nyugati-part legcsodálatosabb természeti szépségeit! A körút során ellátogathat többek között a híres Yellowstone nemzeti parkba, megcsodálhatja San Francisco tengerparti városát, és kipróbálhatja szerencséjét Las Vegasban!

Program:

1. nap: San Francisco

Érkezés San Franciscóba, transzfer önállóan a szállodába. A szobák elfoglalása, este szabad program.

Hotel: Holiday Inn Fisherman’s Wharf

2. nap: San Francisco

Délelőtt városnézés a Golden Gate városában: Union Square, Golden Gate és Fisherman´s Wharf. Délután szabad program.

Hotel: Holiday Inn Fisherman’s Wharf

3. nap: San Francisco - Lake Tahoe - Virginia City - Reno

Első állomás Sacramento, Kalifornia állam fővárosa: rövid városnézés a történelmi városrészben, ami az aranyláz idején fejlődött igazán. Folytatják útjukat a Sierra Nevada hegységben a Tahoe-tóhoz, majd délután az 1870-es években alapított bányászváros, Virginiát látogatják meg. Esti érkezés Renóba.

Hotel: John Ascuaga’s Nugget

4. nap: Reno - Elko - Twin Falls

Black Rock sivatagját átszelve, a gyakran kiszáradó Humboldt-folyó mentén utaznak Észak-Nevadában: valaha az első telepesek ezen az úton érkeztek Nyugat-Amerika földjére. Este már Idaho államba érkeznek.

Hotel: Shilo Inn Twin Falls

5. nap: Twin Falls - Cratres of the Moon - Yellowstone Nemzeti Park

A Snake-folyón kelnek ma át, majd a holdbéli tájra hasonlító ´Craters of the Moon´ természeti képződményt látogatják meg. Esti érkezés a világ első nemzeti parkjába, Yellowstone-ba.

Hotel: Gray Wolf Inn & Suites

6. nap: Yellowstone Nemzeti Park

Egész napos kirándulás a színes gejzírekről, mészkősziklákról, medvékről és vízesésekről híres nemzeti parkban.

Hotel: Gray Wolf Inn & Suites

7. nap: Yellowstone Nemzeti Park - Grand Tetons - Jackson - Salt Lake City


Reggel látogatás a Grand Teton Nemzeti Parkba, majd utazás Jackson városán keresztül a mormonok államába, Utahba. Délutáni érkezés Salt Lake Citybe, ahol megérkezéskor rövid városnézésen vesznek részt.

Hotel: Shilo Inn Salt Lake City

8. nap: Salt Lake City - Moab


Reggel szabad program Salt Lake Cityben. Délután utazás Moabba, a három nemzeti park között található kisvárosba. Este hajókirándulás a Colorado folyón.

Hotel: River Canyon Lodge

9. nap: Arches & Canyonlands Nemzeti Park

Amerika két legszebb nemzeti parkját látogatják meg: az Arches nemzeti parkban több mint 2000 természetes homokkő boltív található, köztük Utah állam jelképe, a Delicate Arch. Délután Canyonlandsben kirándulnak, ahol a Colorado folyó vájta a homokkövet számtalan kisebb kanyonra.

Hotel: River Canyon Lodge

10. nap: Moab - Capitol Reef Nemzeti Park - Bryce Canyon

Utazás dél felé a Capitol Reef Nemzeti Parkon keresztül. Rövid séta a rengeteg folyó és vízesés között. Délután folytatják útjukat a Bryce Canyon rózsaszín-narancssárga csipkés kősziklái közé.Séta a nemzeti parkban: ne hagyják ki a sétát a kanyon mélyén, ahonnan egyedülálló látvány nyújtanak az égbe nyúló kőoszlopok.

Hotel: Bryce View Lodge

11. nap: Bryce Canyon - Zion - Lake Powell - Grand Canyon  - Williams

A Virgin-folyó és a szél alakította szürkés hegyeken, a Zion Nemzeti Parkon utaznak át, majd a Glen-gát által felduzzasztott Powell-tóhoz érkeznek. A Colorado-folyón átkelve először a Painted Desert színes szikláit csodálhatják meg, majd a Grand Canyon déli peremén utazva egyedüláló élményben lesz részük, ahogy a mérföld mélyen kanyargó Colorado-folyót megtekintik. Az estét a 66-os út mentén, a vadnyugati hangulatú Williamsben tölthetik.

Hotel: Holiday Inn Williams

12. nap: Williams - Seligman -  Las Vegas

Utazás a Mojave-sivagaton keresztül a 66-os úton Seligmanban, ahol 60 éve szinte állni látszik az idő. Rövid látogatás után folytatják útjukat a szerencsejáték fővárosába, a csillogó, nyüzsgő Las Vegasba.

Hotel: Circus Circus Hotel

13. nap: Las Vegas

Egész nap a pezsgő életű Las Vegasban, a szórakozás fővárosában. Használja ki a szállodák szolgáltatásait, sétáljon a Strip csillogó világában, vagy vegyen részt a nyugati félteke legmélyebb pontjára Death Valleybe szervezett fakultatív programon.

Hotel: Circus Circus Hotel

14. nap: Las Vegas -  Los Angeles

A Mojave-sivatagon keresztül, jukkákkal díszített dombos erdőn keresztül utaznak Los Angeles felé. Esti érkezés a filmipar városába, ahol rögtön rövid városnézésen vehetnek részt.

15. nap: Los Angeles – elutazás.

16. nap: érkezés Budapestre.

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu