A horizonton túl - Világkörüli utazás 23 nap alatt - Chile - Dél-Amerika

Kategóriák: Körutak

Fedezze fel a világ legszebb helyeit a 23 napos világkörüli utazás keretében, mely érinti Argentínát, Chilét, a Húsvét-szigeteket, Tahitit, Moorea szigetét, Új-Zélandot és Ausztrália nevezetességeit is. Gazdag programkínálat, feledhetetlen élmények!

A horizonton túl - Félvilág körüli utazás

23 nap/19 éjszaka


Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal

Szállás: középkategóriájú szállodában, kétágyas elhelyezéssel

Ellátás: a program szerint

Program:

1. nap: Budapest – London – Buenos Aires (feb.21.)
Elutazás Budapestről, menetrendszerinti járatokkal, londoni átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe.

2. nap: Buenos Aires (feb.22.)
Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Találkozás a repülőtéren a helyi partner képviselőjével.
Transzfer a szállodába, csomag leadása a csomagszobába - ha szabad már a szoba, akkor szoba elfoglalása.
Bejelentkezés után városnéző túra (4 órás): San Telmo negyed (XIX.századi arisztokrácia otthonául szolgált), Caminito, a színes olasz immigránsok által La Bocának hívott negyed, és a legújabb Puerto Madero negyed. Ebéd egy helyi étteremben. Délután a pompázatos Recoleta és Palermo negyedet nézik meg, a Colon Színházat, a Mayo teret, a Katedrálist, és sok más történelmi épületet.
Vissza a szállodába. Szoba elfoglalása. Vacsora a szállodában.
Szállás: Kenton Palace Hotel**** vagy hasonló, standard szobában, reggelivel/2 éj.
3. nap: Buenos Aires (feb.23.)
Egész napos Delta Tigre kirándulás.
A várost elhagyva észak felé indulnak, megismerkednek a térség szépésgével, a szigetek lakóival, az "isleños"-okkal. A túra során láthatnak elegáns külvárosi rezidenciákat is. Megnézik a San Isidro negyedet, a csodálatos katedrálissal. Visszaúton elhaladnak az Elnöki Rezidencia mellett. (Quinta de Olivos). Este: Tangó show: La Ventana vacsora és tangó show.

4. nap: Buenos Aires – Santiago De Chile (febr.24.)
Transzfer a repülőtérre, repülés a chilei fővárosba, Santiagóba, az 5-6000 méter magas, hófödte Andok csúcsaival körbeölelt napfényes városba a déli órákban. Találkozás a helyi partner képviselőjével a repülőtéren érkezéskor.
Transzfer a szállodába (3 éj). Bejelentkezés a szállodába. Délután városnézés: San Cristobal-hegy a Mária szoborral és gyönyörű panoráma, Barrio Universitario (Egyetemi negyed), La Modena Kormányzósági palota, múzeumok, belváros, Barrio El Golf negyedben néznek szét, amely egyike a legszebb városrészeknek (nagykövetségek).
Vacsora a szállodában (kivéve italok).
Szállás: Torremayor Lyon**** vagy hasonló standard szobában.

5. nap: Santiago De Chile (feb.25.)
Történelmi Valparaiso és Vina Del Mar ebéddel és múzeum látogatással.
Reggeli a szállodában, majd egész napos buszos kirándulás Valparaisóba, Chile egykori fővárosába (9 órás program), Dél-Amerika legfontosabb kikötőjébe. Útközben látogatás a Veramonte borászatba, ahol betekintést nyerhetnek a méltán híres chilei bor elkészítésének titkaiba. Valparaisóból átmennek Vińa del Maréba, a tengerparti üdülőhelyre és a kertek városába. Ebéd, majd délután a Fonck Múzeum megtekintése, ahol a Húsvét-szigeti kultúrát és rovásírást ismerhetik meg. Ezután Vina del Mar city-t és legszebb strandjait tekintik meg, majd utazás vissza Santiago de Chilébe.
Ebéd a program során benne van az árban. Vacsora a szállodában.

6. nap: Undurraga borászat és borkóstolás (feb.26.)
Elindulás után a jól simert Maipo-völgy felé veszik az irányt, mely Santiagótól nyugatra helyezkedik el az Andok irányában. Don Francisco Undurraga egyike volt az első borászoknak Chilében. A töveket Franciaországból és Németországból hozta az országba. Ma már több, mint 70 országba szállítanak, többek között cabernet savuvignont, sauvignon blanc-t, merlot, pinot noir-t, rizlinget.

7. nap: Santiago – Húsvét-sziget (feb.27.)
Reggeli után szabadprogram. Délután transzfer a repülőtérre. Repülés Húsvét-szigetre.
Este: Uma vacsora show-val
Szállás: Taha Tai*** vagy hasonló – standard szobában.


8.nap: Húsvét-sziget  (feb.28.)
Egész napos moaik nyomai túra ebéddel és parkbelépőkkel (7,5 órás program).
A program során megtekintik a mintegy 900 kőszobrot Rano Rarakuban. Ebből 397 még mindig áll a kihunyt vulkán oldalában, valamint a kráter tó mentén. A nap végén lehetőségük nyílik a Csendes-óceánban megmártózni Anakena Beach-en.
9. nap: Húsvét-sziget (márc.1)

Orongo Ceremónia falu 3,5 órás program. A kihalt vulkánhoz vezet a mai napon útjuk, Rano Kauhoz. Gyönyörű kilátóponttól fotózási lehetőség nyílik a kráter tóra. Ezután a szertartási faluba, Orongoba mennek. Itt rendezik a híres madárember versenyeket. Az utolsó megálló Ana Kai Tangata barlangfestmények. Vissza a szállodába. Ahu Akivi 3,5 órás program. Ahu Akivi 7 moai szobrához mennek a sziget közepére. A legenda szerint 7 felfedezőt szimbolizálnak, akiket Hotu Matua király küldött. Majd Puna Pau vörössalak-kőből készült szobraihoz látogatnak el. Szintén ellátogatnak Tahai ceremónia faluba, a 3 Ahus helyreállított szoborral. Itt látható egyedüli módon szemekkel rendelkező szobor.

10. nap: Húsvét-sziget (márc.2.)
Transzfer a repülőtérre. repülés Tahitire. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás: Manava Suite Resort Tahiti*** kerti stúdióban reggelivel (3 éj).

11. nap: Tahiti (márc. 3.)
Félnapos Tahiti szigettúra. Megismerkednek a sziget gyöngyszemeivel, csodás vízesésekkel, megtekintik a Pointe Venus kilátót, végül a Gauguin Múzeummal és a Vaipahi trópusi kerttel zárul a túra. Utána szabadprogram.

12. nap: Tahiti (márc. 4.)
Szabadprogram a szállodában. Vagy opcionális Moorea szigettúra strandolással (ár lekérése a későbbiek folyamán). Reggelis ellátás.

13. nap: Tahiti (márc. 5.)
Szabadprogram. Késő este transzfer a repülőtérre. Repülés március 6-án Auckland-be.

14-15. nap:  Auckland – Rotorua (márc. 6-7.)
Egy egész nap kiesett az életünkből, mert átléptük a „dátumválasztót”. Érkezés Új-Zéland északi szigetének fővárosába, Aucklandbe.
A repülőtérről privát transzfer a gejzírek és maorik földéjre, Rotoruára (1 éj). Este transzfer szabadtéri folklórműsorra: maori indián zenével, tánccal egybekötött „hangi” vacsora (3 és fél óra).
Szállás: Sudima Hotel Lake Rotorua – superior szoba.

16. nap:  Auckland (márc. 8.)
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd indulás a kirándulásra. Rotorua kirándulás: Rainbow Springs, Te Puia túra, majd utazás Aucklandbe. Vacsora egy helyi étteremben.
Szállás: Best Western President Hotel (2 éj) – 1 hálós suite reggelivel.
17. nap: Auckland (márc. 9.)
Reggeli után buszos városnézés a számos tenger határolta, gyönyörű fekvésű Aucklandben. (Kelly Tarltons Underwater World, Waterfront+ Auckland Múzeum megtekintése). Ebéd az Orbit Étteremben a híres Sky Towerben. A délután folyamán szabadprogram.

18. nap: Auckland – Sydney (márc. 10.)
Reggeli után indulás a repülőtérre, repülés az ausztrál fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás: Travelodge Sydney***(3 éj).

19. nap: Sydney (márc. 11.)
Reggeli után városnézés Sydneyben: a történelmi Rocks negyedben, régi pubok, teraszos házak, különös üzletek fedezhetőek fel itt. Sydney kereskedelmi negyede következik. Kínai negyed, Darling Harbour, majd remek helyről lefozóthatják az Operaházat és a Harbour Bridge-t. Átutaznak az exkluzív Double Bay-en, Rose Bay-en. Megtekintik Watson Bayt és Bondi Beach-et. Ezután 1 órás Operaház látogatás következik.
Vissza a szállodába. Este hajókázással egybe kötött vacsora (3 fogásos vacsora élő zenei kísérettel). Majd vissza transzfer a szállodába.

20. nap: Sydney (márc. 12.) – Egész napos Kék hegyek szafari ebéddel
Útban a kanyon felé elhaladnak a 2000-ben Sydney-ben tartott olimpiai játékok egyes helyszínei mellett. Útközben láthatnak kengurukat, papagájokat, kakadukat. A nap során vízeséseket, kanyonokat, és Ausztrália egyik legemblematikusabb látványosságát, a 3 Nővér sziklát is megtekintik. Ebéd egy helyi étteremben. Délután Katoomba következik, ahol a világ legmeredekebb felvonóján utazhatnak (helyszínen fizetendő). Hazaúton megállnak egy vadasparkban, ahol koalákat, dingókat, kengurukat láthatnak.

21. nap: Sydney – Szingapúr (márc.13.)
Reggeli után szabadprogram Sydneyben. Kipróbálhatják a híres „mono rail”-t, meglátogathatják a Victoria Buildinget, felmászhatnak a Harbour Bridge-re (55.000.- Ft/fő), vásárolhatnak. Kora délután transzfer a reptérre, majd repülés az ázsiai vámmentes városállam-metropoliszba, a tisztaság fellegvárába, Szingapúrba. Transzfer a szállodába. Szállás: YWCA Fort Canning Lodge*** (2 éj).

22. nap: Szingapúr (márc.14.)
Reggeli után 08:30-kor városnézés, (Botanikus kert, Orchard Road, Raffles Square, a kikötő, Merlion, Little India a buddhista és hindu templommal, Chinatown). Délután szabadprogram.
23. nap: Szingapúr – London (márc.15.)
Reggeli után kirándulás Sentosa szigetére, majd vissza a szállodába. Este transzfer a repülőtérre. Repülés európai átszállással hazafelé.

24. nap: London – Budapest (márc.16.)
14 órás repülés után megérkezés Londonba, majd továbbutazás Budapestre.

Részvételi díj: 2.590.000.- Ft/fő

Illetékek: kb. 230.000.- Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • szállás és ellátás a fenti program szerint,
  • kirándulások és belépők a program szerint,
  • magyar kísérő Budapesttől Budapestig,
  • repülőjegy a program szerint.

Az ár nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás,
  • útemondási biztosítás,
  • egyéb költés az út során,
  • borravalók.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezési határidő: 2014. október 31.

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu