Üzbegisztán .... - Üzbegisztán - Ázsia

Kategóriák: Körutak

A Magyarországnál ötször nagyobb területen elterülő ország 1991-ig a Szovjetunióhoz tartozott. Üzbegisztán rendelkezik Közép-Ázsia legtöbb történelmi örökségével, területén található Szamarkand és Bukhara, a régi Turkesztán legjelentősebb kultúr központjai, valamint ezen a területen haladt végig a Selyemút is. Az Ezeregyéjszaka meséit megidéző túrán vehetnek részt Timur Lenk és Dzsingisz Kán nyomdokaiba lépve.

Üzbegisztán

 

Útvonal: Tashkent – Samarkand – Gijduvan – Bukhara – Samarkand – Tashkent

7 nap / 6 éjszaka


 

1 nap – Tashkent

Utazás Budapestről Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe repülővel, átszállással. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén. Érkezés Tashkentbe a reggeli órákban, találkozás a helyi idegenvezetővel és transzfer a szállodához.

Ebéd egy helyi étteremben, majd szabadprogram a nap hátralévő részében.
 

2 nap – Tashkent – Samarkand (vonattal) – Gijduvan – Bukhara

 

Reggeli a szállodában, transzfer a vonat állomásra, majd utazás Szamarkandba az Afrosiab expresszvonattal. Érkezés után transzfer busszal Bukharába, útközben megállás Gijduvanban egy fazekas műhelyben. Ebéd egy helyi kézművesnél, majd folytatják útjukat Bukhara felé. Érkezés után szállás elfoglalása. Vacsora egy helyi étteremben.

 

3 nap Bukahra

 

Reggeli a szállodában, majd városnézés.

Bukhra – a 2500 éves múltra visszatekintő város egykor a Selyemút egyik legfontosabb állomása volt - történelmi központja ma a Világörökség része. Az első látnivaló az egykori királyi város központja az Ark Erőd, ahol Bukhara történelmi, régészeti és kulturális múzeuma is helyet kapott. Ezután felkeressük a Bolo-Hauz mecsetet, majd az Ismail Samanid Mauzóleumot.

 

Ebéd egy helyi étteremben.

 

Ebéd után folytatják a túrát, megtekintik a Poli-Kalon épületegyüttesét, valamint a Magoki-Attori mecset nagyszerű épületét. A séta során láthatják azokat a jellegzetes árkádokat, ahol valaha aranyat, ékszert, selyemszőnyegeket, szőrmekalapokat és más értékes holmikat kínáltak a Selyemút utazóinak. Végül Labi Hauzi zöld oázisát látogatják meg a város szívében, amely egy hatalmas medence eperfákkal körülvéve.

 

Vacsora egy helyi étteremben. Éjszaka szállodában.

 

 

4 nap Bukhara – Szamarkand (284 km)

 

A reggeli után indulás Szamarkandba.

 

Szamarkand a régi Selyemút és egész Közép-Ázsia egyik legszebb és legdíszesebb városa. A város első európai leírását egy magyar tudósnak, Vámbéry Árminnak köszönhetjük, aki meglehetősen kockázatos módon, dervisnek álcázva járta be nemcsak Szamarkandot, hanem az egész országot.

 

 

Ebéd egy helyi étteremben.

 

A szállás elfoglalása után elsőnek a Registan tér látnivalóit keresik fel. A fenséges medreszék, azaz iszlám iskolák díszes épületeit milliónyi mozaik és festett kerámia ékesíti; nem véletlenül vált a tér ikonikus jelentőségűvé Közép-Ázsiában. A tér mindhárom medreszének megtekintése. Gur Amir mauzóleum.

 

Vacsora egy helyi étteremben.

 

5 nap / Szamarkand – Tashkent (vonattal)

 

Reggeli a szállodában, majd folytatják Szamarkand felfedezését az Ulugh Beg Obszervatórium megtekintésével, amely egy15. századi csillagvizsgáló, ahol a korabeli időkben akár 60-70 csillagász is dolgozott együtt. Shah-i-Zinda épületegyüttes, az „Az élő király nekropolisza”, ahol katonai és városi vezetők, továbbá az uralkodó rokonai nyugszanak. Bibi Khanum mecset és az Orientál bazár felfedezése.

 

Ebéd egy helyi étteremben.

 

Ebéd után transzfer a vasútállomásra, és utazás vissza Tashkentbe az Afrosiab expressz vonattal, érkezés 19:00 óra körül.

 

Szállás elfoglalása után vacsora a hotel éttermében.

 

6 nap / Tashkent

 

Reggeli a szállodában. Utána városnézés: Hasti Imam Mauzóleum felkeresése, séta a keleti hangulatú, egzotikus Chorsu bazáron, ahol a kézműves termékek mellett rengeteg friss és szárított gyümölcsöt kínálnak az árusok. Amir Timur tér.

 

Ebéd helyi étteremben. Utána városnézés folytatása.

 

Mustakillik tér (Függetlenség tere) – Taskent főtere és a II Világháborús Emlékmű megtekintése, Majd Drujba Narodov és az Alisher Navoi Színház tér.

 

Vacsora helyi étteremben.

 

7 nap / TAshkent

 

Hajnali órákban transzfer a repülőtérre, haza repülés átszállással, érkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

Részvételi díj

 

242 900 Ft / fő ártól – programár min. 10 főtől

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • retúr repülőjegyet menetrend szerinti járatokkal
  • szállást kétágyas szobában
  • angol nyelvű kíséret a túra egész ideje alatt
  • belépőjegyek a kirándulások alatt

-       teljes ellátást a program szerint (reggeli, ebéd és vacsora) kivéve italok

-       másodosztályú vonatjegy az Afrasiab expressz vonatra, 2 útra

-       transzfer a kirándulások alatt

-       érkezéskor ajándék

-       hordár díjak a szállodákban és a vonatkonál

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 

-       repülőtéri illetékek (kb. 98 000 Ft / fő ártól)

-       vízum díja

-       borravaló az idegenvezetőnek és a sofőröknek

-       fotóengedélyek a látnivalóknál

-       személyes kiadások

-       sztornó biztosítás és betegség baleset poggyász bizotsítás

 

 

Magyar állampolgárok részére a belépés vízumköteles, amely telepíthető a taskenti repülőtérre.

A vízumügyintézés minimum 10 napig tart, az útlevélnek a visszaúttól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie, benne legalább 2 üres szemben lévő oldal szükséges.

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu