A Selyemút nyomán - körutazás Üzbeigsztánban - Üzbegisztán - Ázsia

Kategóriák: Körutak

A történelmileg legérdekesebb közép-ázsiai állam az Amu-Darya és a Syr-Darya folyók ősi bölcsőjében fekszik. Itt található számos a világ legősibb települései közül, amelyek a Selyemút főbb állomáshelyei voltak és a terület építészeti-kulturális remekművei is egyben. Ismerje meg az ősi falvak és a Világörökség részét képző építészeti emlékek különleges atmoszféráját!

Taskent – Kiva - Buhara – NURATA - Szamarkand

8 nap/6 éj

Utazás: Budapest – Taskent – Budapest útvonalon átszállással menetrend szerinti repülőjárataival, Tashkent-Urgench útvonalon belföldi repülőjárattal, illetve az országon belül légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka 3*-os összkomfortos szállodákban, 1 éjszaka jurtában, 1 éj az időeltolódás miatt a repülőn

Ellátás: félpanzió (a 2. nap reggelijétől, a 7. nap reggelijéig)

Program:

1. nap Elutazás Budapestről a délelőtti órákban Üzbegisztánba, átszállással.

2. nap Megérkezés Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe a hajnali órákban. A Tien-San hegység nyugati peremén elhelyezkedő várost az írásos források elsőként a III. században említik. A XIV. században Timur Lenk egy birodalmat alapított itt, amely 1510-ig működött. Transzfer szállodába, pihenés a szobákban. Délután városnézés: Timur tér, a Függetlenség tere. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Taskentben.

3. nap Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Transzfer a repülőtérre. Utazás Urgencsbe, majd onnan busszal tovább Kivába (kb. 30 km). A város leghíresebb látnivalója az Itchan Kala nevű, fallal körülvett óváros (a Világörökség része), ahol a legrégebbi épület a X. században alapított Djuma mecset. Városnézés: Itchan Kala, az utolsó kán rezidenciája, Ismail Khodja mauzóleum, Mohammed Amin Khan medresze, Kunya-Ark erőd, Kalta Minor torony, Tash-Hovli palota, Pahlavan Mahmud mauzóleum, Djuma mecset. Délután utazás Buharába busszal (kb. 480 km) a Kizil-Kum sivatagon át. Bejelentkezés a szállodába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Buharában.

4. nap Reggeli a szállodában. Buhara városa ősi civilizációs központ, amelynek környékét már legalább öt évezrede lakják. A Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. Központja a Világörökség része. Városnézés: Nodir-Divan-Beghi medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze. Majd selyemgyár látogatás és Sitorai-Mokhi-Hossa nyári rezidenciájának megtekintése. Este vacsora Nadir Divan Begi medreszében. Szállás: Buharában.

5. nap Reggeli után indulás Nuratába, mely a sivatag közepén található (kb. 300 km). Útközben megállás Gijduvanban, egy fazekasműhelyben. Onnan utazás Jangigazgan faluba, ahol tevegelésre nyílik lehetőség. Vacsora alatt egy kazah énekes szórakoztatja a vendégeket. Éjszakázás jurtákban.

6. nap Reggelit követően továbbutazás Szamarkandba (kb. 220 km). Szamarkand az egyik legrégebbi város a földön, a régi kelet egyik legfontosabb városa, amely meghatározó jelentőségét a Selyemúton betöltött központi szerepének köszönhette. A várost 2001-ben az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Városnézés: Regisztán tér és a három medresze (Ulughbek, Shir-Dor, Tilla-Kori), Ulughbek obszervatórium, Afrosiab ősi városának ásatási területe és múzeuma, Shakhi-Zindeh építészeti komplexum, Guri emír mauzóleuma, Bibi-Khonum mecset. Vacsora a szálloda éttermében. Szállás Szamarkandban.

7. nap Reggeli a szállodában, majd visszautazás Taskentbe (kb. 350 km). Délután kirándulás a modern városrészbe: Navoi színház tér, a helyi Broadway – sétálóutca ajándéküzletekkel, éttermekkel, szökőkutakkal. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Taskentben.

8. nap Kora hajnalban, reggeli után transzfer a repülőtérre. Utazás európai városon keresztül Budapestre.

Minimum létszám: 12 fő

Indulási időpont: 2011. szeptember 16.

Részvételi díj: 209.500 Ft

Egyágyas felár: 39.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: a megadott szállásokat félpanziós ellátással, a belföldi repülőjegy árát Taskent-Urgencs útvonalon, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőjegyet Budapest – Taskent – Budapest útvonalon (90 000 Ft-tól), a repülőtéri illetéket (kb. 50 000 Ft), a vízumdíjat
(50 USD), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5%-a; a repülőjegyre külön köthető: 5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (Atlasz Classic 780 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 1.050 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1.440 Ft/fő/nap).

Az utazást az 1000 Út Utazási Iroda szervezi, a programváltozás jogát fenntartják.

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu