Törökország szépségei körutazás - Törökország - Ázsia

Kategóriák: Körutak

A Márvány-tenger északi partszakaszán kezdődik a páratlan körutazás, mely során felfedezheti Törökország látványos és gyönyörű természeti szépségeit, az antik kultúra műemlékeit és a kereszténység örökségeit, valamint az iszlám kultúra érdekességeit is. Fedezze fel a 8 napos körutazás során Törökország színe-javát!

Törökország szépségei körutazás

8 nap / 7 éj

2013. július 20 – 27., szeptember 14- 21., október 17 – 24.


Program:

1. nap: Budapest - Isztambul
Utazás Isztambulba. Szállás Isztambulban.

2. nap: Isztambul - Canakkale - Trója - Ayvalik
Korai indulás a Márványtenger északi partján a Dardanellákhoz Rodostó (Tekirdag) megtekintése. Kompon átkelés és továbbutazás a mítoszokból ismert Trójába. Az ásatások megtekintése, múzeum látogatás. Továbbutazás és éjszakázás Ayvalikban.

3. nap: Pergamon - Izmir - Kusadasi
Utazás Bergamába (ókori nevén Pergamonba). A város Akropolisán, a templomok, a színház, a királyi várak maradványainak, a híres könyvtár, valamint a Berlinben található Pergamon oltár alapzatának és az Asklepeion megtekintése. Továbbutazás Izmirbe (az ókori Szmirnába). A Citadella és az Agora megtekintése. Ezt követően utazás Kusadasiba illetve Selcukba.

4. nap: Kusadasi - Pamukkale
A bizánci Szent János bazilika megtekintése. Ez János apostol temetkezési helye. Utazás a Fülemüle hegyre Panaya Kapuluban. (Mária házának megtekintése. Istentisztelet is tartható). Séta Ephesusban, amely egész Törökországban a legjobban karbantartott antik helyszín. Itt működött Pál apostol. A magnéziai kapun át a keleti Gimnázium (tornaterem) érintésével az ásatásokhoz, a főúton a Hadrianus templomhoz, a függő házakhoz, a Celsius könyvtárhoz, az Agora színházhoz és a kikötői útra.

5. nap: Pamukkale - Bursa
Délelőtt a pamukkalei Nekropolisz (temetkezési hely) megtekintése. Séta az antik Hireropolisban egészen Philippus Martyrionáig. Utazás az antik Laodicea-ba, ahol a IV. században egy zsinatot tartottak. Utána következik Afyon, a máktermelés központja, a fajanszairól és csempegyártásáról nevezetes Kütahyaba. Késő délután érkezés Bursába, az osman birodalom egykori fővárosába. Ez Törökország leghíresebb termál gyógyhelye. Éjszakázás Bursában.

6. nap: Bursa - Nicea - Isztambul
A korai osman épület-maradványok, bizánci gyógyfürdők és a citadella megtekintése. Osman és Orhangaris mauzóleuma, a Zöld Mecset, szultán sírok, a Muradiya-negyed mauzóleumai, valamintaz Ulucami Mecset. Továbbutazás Izmirbe, a zsinatáról ismert császárvárosba Niceába, az azonos nevű tó partján. Erődítmények, a Letke kapu, városfalak, római színház. Múzeumlátogatás. Továbbutazás komppal az izmiri öblön keresztül Isztambul ázsiai partjára. Utazás a Camlica kilátóhoz, ahonnan a két kontinensre kiterjedő metropolita panorámája tekinthető meg. A Boszporusz-hídon átkelünk Ázsiából Európába.

7. nap: Isztambul
Egésznapos városnézés a keresztény Konstantinápoly és az iszlám Isztambul nevezetességeinek megtekintése. Így a Chora-templom, késő bizánci freskókkal és mozaikokkal, a Hippodrom (cirkusz) az obeliszkekkel és a Kígyó-oszloppal, a Kék Mecset, a Hagia Sophia (az a templom, ahol a hetedik ökumenikus zsinatot tartották 787-ben), a Valens vízvezeték és a Topkapi szeráj. Lehetőség van bazárlátogatásra. Éjszakázás Isztambulban.

8. nap: Isztambul - Budapest
Transzfer a repülőtérre, Budapest

Részvételi díj: 198.000.- Ft / fő

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

• repülőjárat menetrendszerinti gépével a Budapest- Isztambul-Budapest útvonalon
• 20 kg csomag
• elhelyezés színvonalas, középkategóriájú szállodákban kétágyas zuhanyzós/WC-s szobákban
• félpanzió
• magyarnyelvű idegenvezetés
• transzferek
• a körutazás klímaberendezéssel ellátott buszokban történik

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:
• török vízum 15 Euro a helyszinen, biztositás 840,-Ft/nap,
• repülőtéri illeték kb. 39.000,- Ft./fő
• borravalók (3,5 USD/éj), • belépők 120,- Euro
• egyágyas felár 56.800,- Ft./fő

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu