Szingapúr, Malajzia, Brunei és Borneó meséi - Szingapúr - Ázsia

Kategóriák: Körutak

Izgalmas és élményekkel teli kalandozás 13 napon át Délkelet-Ázsia metropoliszaiban, Brunei mesés szultanátusában, Borneó fejvadász törzsei vendégségében és egzotikus esőerdei mélyén...

Időutazás a Szingapúr folyón: ázsiai kényelem és luxus orchideák között

Kalózok és jezsuiták lába nyomán Melaka utcáin

Trópusi báj az ikertornyok árnyékában: Kuala Lumpur

Brunei mesés gazdagsága és Borneó őserdőbe rejtett kincsei

Időpont: 2014. szeptember 4-16.
Program:

1-2. nap: Budapest - Szingapúr

Elutazás Budapestről. Éjszaka a repülőn. Megérkezés Szingapúrba a kora délutáni órákban. Elfoglaljuk szállásunkat a kikötőváros ikonikus, mennyei hajót szimbolizáló resort hoteljében. A Skypark-ban vacsorázunk, alattunk a lüktető belvárossal, majd esti sétára indulunk az éttermeiről és bárjairól hires Boat Quay és Clarke Quay negyedekben, a Szingapúr-folyó mentén. Szállás: Szingapúr.

3. nap: Szingapúr

Szingapúri barangolásainkat a gyarmati időszak emlékeinek felfedezésével kezdjük a Colonial District-ben (Padang, Legfelsőbb Biróság épülete, Régi és új Parlament épületei, Asian Civilisations Museum épülete, Cavenagh Bridge, St Andrew’s Cathedral, Raffles Hotel stb.), majd a Botanikus Parkban, orchideák és más virágcsodák sűrűjében folytatjuk a délelőtti programot. Délután éveket Szingapúrban élt csoportvezetőnk bennfentes kalauzolásában, szubjektív városnéző túra keretében a városállam hipermodern felhőkarcolóival ismerkedünk az Orchard Road-on, Szingapúr exkluzív bevásárló negyedében, majd a Nemzeti Múzeumba látogatunk. Az este Chinatown hihetetlenül színes bazársorán talál minket. Szállás: Szingapúr.

4. nap: Szingapúr - Melaka

Ma délelőtt Szingapúr legújabb ökoturisztikai látványosságához: a Gardens by the Bay parkba látogatunk, ahol megcsodáljuk az 50 méter magas, napkollektorokkal felszerelt szuperfákat és egyéb futurisztikus üvegházi növényeket. Kora délután Malajzia felé vesszük az irányt és este már Melaka romantikus kikötőjében, kalózok társaságában a Baba-Nonya kultúra, kínai-maláj konyhájának halétel különlegességeivel ismerkedünk. Szállás: Melaka.

5. nap: Melaka – Kuala Lumpur

Melaka arab és kínai tengerész- és kereskedő-kolóniák központja volt már a 15. századtól kezdődően. Később portugál, majd holland és brit gyarmati kikötőként működött. Jellegzetesen vörös, bájos épületei minden kor hangulatából őriznek emlékeket. Meglátogatjuk a kínai Cheng Hoon templomot (1646), a régiségeiről híres Jonker Street-et és a kisváros főterét, a Kelet legrégebbi, holland gyarmati épületeivel (1641-1660). Felmászunk a portugál Szent Pál templom romjaihoz (1521), majd egy hagyományos rizsgombóc kifőzde füstjében-gőzében ebédelünk.  Kuala Lumpur felé menet megcsodáljuk a posztmodern építészeti megoldásairól híres Putrajaya kormányzati negyedet, tucatnyi hídjával és merész épületeivel. Szállás: Kuala Lumpur.

6. nap: Kuala Lumpur

Malajzia bájos fővárosában tett barangolásainkat Batu Caves hindu barlangszentélyhez tett zarándoklattal kezdjük. Majmokkal hadakozva másszuk meg 272 lépcsőjét, majd szubjektiv városnéző túránkat éveket Kuala Lumpurban élt idegenvezetőnk kalauzolásában, a Menara KL tévétorony kilátótornyában folytatjuk, hihetetlen rálátással a városra és a szomszédos Petronas Twin Towers felhőkarcolóira. Innét a város bájos főterére a Dataran Merdeka-ra hajtunk, ahol 1957. augusztus 31-én éjfélkor kikiáltották az ország függetlenségét. Megtekintjük a mór stílusban épült Sultan Abdul Samad Building és a gótikus St Mary´s anglikán székesegyház épületeit, majd Malajzia történelmének áttekintése végett a Nemzeti Múzeumba látogatunk. Este a Petronas ikertornyok kivilágitott épületcsodáiban gyönyörködve sétálgatunk a nyüzsgő KLCC és Bukit Bintang negyedekben. Szállás: Kuala Lumpur.
7. nap: Brunei

Ma reggel Brunei-be repülünk. Első megállónk a borneói szultanátus uralkodói palotájához vezet (Istana Nurul Iman, fotózás), mely 1788 szobájával a világ legnagyobb máig lakott királyi palotája. Látogatást teszünk a lenyűgöző, aranykupolákkal díszített Jame Asr’ Hassanil Bolkiah Nagymecsetben, majd hajótúra keretében ismerkedünk a jellegzetes cölöpházaról ismert Water Village városrésszel. A mesés szultanátussal való ismerkedésünket a Nemzeti Múzeumban zárjuk, ahol a koronázási ékszereket is megcsodálhatjuk. Szállás: Brunei.

8. nap: Kuching

Kuching-ba repülünk, majd megkezdjük a az egykori Fehér radzsák székhelyéül szolgáló Sarawak-i várossal való ismerkedést. Délután a Sarawak Cultural Village-be látogatunk, ahol Borneó fejvadász törzseinek hosszúház-épitészetével, zenéjével és művészetével ismerkedünk. Szállás: Kuching.

9. nap: Bako Nemzeti Park

Egész napos kalandozás a tengerparti Bako Nemzeti Park mangróvei erdei mentén és esőerdeiben: csónakon, fapallókon és ösvényeken. Szállás: Kuching.

10. nap: Semengoh Wildlife Rehabilitation Centre – Batang Ai

Délelőtt a Semengoh Wildlife Rehabilitation Centre-be látogatunk, orángutánokkal és a borneói nagyorrú majommal ismerkedni, majd Sarawak esőerdeinek mélyébe vetjük magunkat: a távoli Batang Ai Nemzeti Park-ba indulunk (250 km). Csónakokkal érjük el szállásunkat, a romantikus, esőerdei Hilton Batang Ai hotelt. Szállás: Batang Ai.

11. nap: Batang Ai – Kuching

Délelőtt csónakjainkkal a fejvadász ibán törzs hosszúházaihoz látogatunk vendégségbe, a faluban ebédelünk. Estére érünk vissza Kuching-ba. Szállás: Kuching.

12-13. nap: Kuching – Kuala Lumpur - Budapest

Visszarepülünk Kuala Lumpurba, majd haza indulunk. Érkezés Budapestre a 13. napon.

Részvételi díj: 890.000.- Ft/fő

+ repülőjegy, kb. 95.000.- Ft/fő+ illetékek, kb. 125.000.- Ft/fő

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

 

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu