Ázsia ezer arca - Malajziai nagykörút - Malájzia - Ázsia

Kategóriák: Körutak

Ázsia ezer arca...ismerje meg Ázsia szépségeit egy különleges, 13 napos különleges körutazás keretében! A körút érinti Malajzia leghíresebb látnivalóit, többek között Kuala Lumpurt és a Selangor folyót, Batu barlangtemplomát, Penang szigetét, a Chayamangkalaram thai templomot a több mint 30 méteres fekvő Buddha szoborral. A túra egy igazán kivételes helyszínen, Borneó szigetén folytatódik, ahol az ezerarcú természet szépségeiben gyönyörködhet, a legkülönlegesebb növény-és állatfajokat tekintheti meg, úgy mint Sepilok orángutánjait, vagy a híres nagyorrú majmot!

Ázsia ezer arca -

Malajziai nagykörút

13  nap/ 11 éj

 

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal Budapest-Kairó-Kuala Lumpur, majd Kuala Lumpur-Kairó-Budapest útvonalon, átszállással. A körutazás alatt légkondicionált kisbusszal és repülővel.

Szállás: 4 csillagos szállodákban, kétágyas elhelyezéssel

Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora a program szerint

Program:

1. nap: Budapest - Kuala Lumpur

Indulás Budapestről kairói átszállással. Érkezés Kuala Lumpurba kora este. Megérkezés után transzfer a szállodába, pihenés. Szállás: Swiss Garden Hotel&Residences – deluxe szoba.

2. nap: Kuala Lumpur

Délelőtt szabadidő Kuala Lumpurban, vásárlási lehetőség a számtalan bevásárlóközpontban és a piacokon. Délután utazás Kuala Selangorba. Látogatás a Melawati-hegyen, kilátás a Selnagor-folyóra. Vacsora egy helyi étteremben. Az est fénypontja a szentjánosbogarak megfigyelése: csónakokkal közelítik meg a helyet, ahol a bogarak ezrei fénylenek a folyót övező mangrove fákon. Visszatérés Kuala Lumpurba késő este. Szállás: Swiss Garden Hotel&Residences – deluxe szoba.

3. nap: Kuala Lumpur - Cameron-fennsík

Reggel utazás Malajzia leghíresebb hindu szentélyéhez, a mészkősziklákra épített Batu barlangtemplomhoz, amihez 272 lépcsőfok vezet. Továbbutazás az 1542 méter magasan fekvő Cameron-fennsíkra. A Lata Iskandar vízesés megtekintése után továbbutaznak, s közben „orang asli” kunyhókat láthatnak. Ha idő engedi egy zöldségpiacot is meglátogatnak. A szálláshely elfoglalása, majd a nap atovábbi része szabad program. Szállás: Strawberry Park Resort – studio suite.

4. nap: Cameron-fennsík – Penang

Reggeli után meglátogatnak egy teaültetvényt. (hétfőnként zárva). Ezután indulnak Penangba. A világ harmadik legnagyobb hídján keresztülhajtva érkeznek meg Penangra, Ázsia egyik leghíresebb szigetére. Bejelentkezés a szállodába. Szállás: Bayview Beach Resort – standard szoba.

5. nap: Penang

Délelőtt Georgetown felfedezése: Cornwallis-erőd, majd utána Chew kikötő. Ezután elhaladnak egy anglikán, egy kínai és a Sri Mahamariamman hindu templom és a Kapitány Kling-mecset mellett. A túra a Chayamangkalaram thai templom megtekintésével végződik, ahol a több, mint 30 méteres fekvő Buddha szobor látható. Ezzel szemben található a Dhammikarama burmai templom, ami a 8,2 méteres Buddha képnek ad otthont. Délután szabad program. Szállás: Bayview Beach Resort – standard szoba.6. nap: Penang - Kuala-Lumpur – Miri

Reggeli után indulás Miribe, Borneó szigetére.  kuala lumpuri átszállással. Érkezés 15:30-kor. Bejelentkezés a szállodába. Szállás: Mega Hotel.

7. nap: Miri – Niah barlang túra

Reggeli után indulnak a Niah Nemzeti Parkba. Érkezéskor a Niah központban regisztráció után átkelnek a Niah folyón. Megtekintik a múzeumot, 3 km-es sétát tesznek a barlangokig. A múzeum hétfőnként zárva. Szállás: Mega Hotel.

8. nap: Miri - Kota Kinabalu

Reggeli után repülés Kota Kinabaluba. Érkezés a kora délutáni órákban. A nap további része szabad program. Szállás: Promenade Hotel – superior szoba.

9. nap: Kota Kinabalu / Kinabalu Park&Poring hőforrás

Reggeli után indulnak a Kinabalu Parkba, ahol Dél-Kelet Ázsia legmagasabb csúcsát láthatják a Kinabalu hegyet. A park a világörökség része hihetetlen fajgazdagsága miatt. Érkezéskor vezetett gyalogtúra a főbb tanösvényeken, majd a Poring hőforrásban mártózhatnak meg. Majd, hogy közelebbi kapcsolatba kerülhessenek a borneói őserdővel a 41 méter magas drótpályán mennek végig. Este egy helyi étterembe mennek vacsorázni. Szállás: Promenade Hotel – superior szoba.

10. nap Kota Kinabalu /Sepilok Orángután Rehabilitációs Központ/Sukau

Kora reggel repülés Sandakan repülőterére majd transzfer a 4 ezer hektár területen működő Sepilok Orángután Rehabilitációs Központba. 10 perces őserdei gyaloglás után, 10 órakor az orángutánok reggeli etetésének megtekintése. Ebéd után 2 órás hajókázás Sabah leghosszabb folyóján, a Kinbatangon. Útközben megismerkedhetnek az érintetlen mangrove-erdők, a mocsárvidék és az őserdő élővilágával. Megérkezés a Sukau Lodge-ba. Késő délután kétórás hajókázás elektromos kishajókkal a híres nagyorrú majom (Proboscis) nyomában. A lodge-ban egyszerű szobák, gyertyafényes vacsora, napenergiával fűtött zuhanyok, és diavetítés várja Önöket. Jó túracipő, esőkabát, szúnyogriasztó, naptej, napszemüveg szükséges. Szállás: Sukau Lodge.

11. nap: Sukau/Gomantong barlang/Sandakan/Kota Kinabalu

Kora reggel elhagyjuk Sukaut, hogy megérkezve a Gomantong tájvédelmi körzetbe az azonos nevű barlangot megnézzük. Az orang sungai őslakosok ezen a vidéken gyűjtik azokat a fecskefészkeket, amiből exportálva a méregdrága fecskefészek- levest készítik. 15 perces séta a barlangrendszerben. Ebédre visszatérnek Sandakanba. Délután kirándulás, megnéznek egy helyi falut, a központi piacot és egy buddhista templomot. A túra után repülés Kota Kinabaluba. (19:05-19:55). Szállás: Promenade Hotel – superior szoba.

12. nap Kota Kinabalu – Elutazás

Reggeli a szállodában. Szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás kuala lumpuri és kairói átszállással. Érkezés Budapestre 13:55-kor.

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu