Luxus vonat körutazás Indiában - India - Ázsia

Kategóriák: Vonatos utazások

Különleges utazásra invitáljuk Önt: fedezze fel Indiát a Royal Rajastan on Wheels luxusvonatain, egyedülálló luxuskörnyezetben! A vonatos kirándulás során megismerkedhet az ország pártalan szépségeivel, egyedülálló történelmi emlékeivel. Merüljön el India különleges színeinek és illatainak varázsában, a kulturális sokszínűség forgatagában! Mindez India. És még sok minden más is...

 

Ősi kultúrák bölcsője, a trópusi természet varázsa - ez India, melyet most egy különleges körutazás alkalmával ismerhet meg! Fedezze fel India varázslatos világát a Royal Rajastan on Wheels luxus vonatain, egyedülálló luxuskörnyezetben!
Ismerje meg az évszázados templomok, paloták és erődök varázslatos világát, a vakító kék tenger, a smaragzöld erdők és a simogató napfény országát!
Merüljön el India különleges színeinek és illatainak varázsában, a kulturális sokszínűség forgatagában! Mindez India. És még sok minden más is...

Program:

New Delhi – Jodhpur – Udaipur – Chittorgarh – Sawai Madhopur – Jaipur – Khajuraho – Varanasi – Agra,Taj Mahal – Delhi

1, nap Vasárnap – New Delhi

Életre szóló utazásuk a Safdarjung Pályaudvarról indul, ahol az utasokat tradicionális fogadtatásban részesülnek mielőtt egy hetes útjára indul a luxus vonat.

2, nap Hétfő – Jodhpur –Érkezés 09:15, reggeli a vonaton – elutazás 17:10

Rajasthan második legnagyobb városa az első megálló. A várost magas kőfal veszi körül, 7 kapuval és számos bástyával. Ez Rajasthan második legnagyobb városa, ami a Mehrangarh erődről nevezetes. Az erőd komplexum mellett fekszik Jaswant Thada (1899-ben épült), és számos márványból készült királyi síremlék. Ebéd a csodaszép 5 csillagos hotelben, vacsora a vonaton.

3, nap Kedd – Udaipur – érkezés 08:00, reggeli a vonaton, elutazás 14:30.

Udaipur, gyönyörű tóváros, legszebb részei között van a Jag Niwas (Tó Palota) és a Jag Mandir márvány paloták. Megtekintik a csodálatos Városi Palotát a délelőtt folyamán.

Egy 5*-os szállodai ebéd után egy kristály galériát látogatnak meg.

Chittorgarh – érkezés 16:45, elutazás 22:00

A Chittorgarh erőd egy történelmi kincsesláda, ami bepillantást enged az odalátogatóknak az egykori uralkodók életébe. A győzelmi torony, vagy a Vijay Stambh egyike a fő látnivalóknak. Gaumukh tárazó és Padmini királynő palotája fontos pontjai a Rana Kumbha Palotától délre. Fényjáték az erődben.

Vacsora a vonaton - /Hotel Panna kulturális programmal.

4, nap Szerda Sawai Modhopur – Érkezés 05:30 – reggeli a vonaton/vagy Hotel Vinayak – Elutazás: 11:00

Ezen a napon az indiai vadonnal ismerkedhetnek meg. Reggeli után kirándulást tesznek a Ranthambhor Nemzeti Parkba, ahol egy X. századi erőd romjai láthatóak. A vadrezervátum az ország legjobban megőrzött élőhelye, ahol tigrist lehet megfigyelni. A 392 km2-es park több, mint 300 madárfaj otthona. A vadállatok közül látható itt tigris, hiéna, sakál és róka is. Sawai Madhopur ismert még különleges játékairól, dísztárgyairól és ruházatáról. Útközben a park felé haladva egy templommal is találkoznak, az Amareshwar Mohadeo, ami turisták által is látogatható.

Ebéd a vonaton.

Jaipur: Egyike volt a legjobban megtervezett városoknak a maga idejében. Rajastan fővárosa, vagy népszerűbb nevén, a „rózsaszín város”, amit i.e. 1727-ben alapított II. Sawai Jai Singh maharadzsa. Megtekintik a Hawa Mahal-t, Szelek Palotáját, majd az Amber erdőnél lehetőségük nyílik elefánt háton utazni, majd vásárolgatni régiségeket, és más szuveníreket.

Ebéd egy 5*-os szállodában/vagy a vonaton, majd látogatás a Városi Palota Múzeum és Obszervatóriumban.

Vacsora a Jai Mahal Palace Hotelben kulturális bemutatóval.

5, nap Csütörtök – Khajuraho – Érkezés 11:00, reggeli a vonaton – Elutazás 18:30

Khajuraho templomai a IX. – XII. század építészetét mutatják be. Szenvedélyt, erotikát, táncot, zenét és más testmozgást ábrázolnak a templomok képei és szobrai, amely az észak-indiai „nagara” stílus jegyeit tükrözik, noha csak 20 élte túl az időjárási viszontagságokat. A látogatók megtekinthetik a templomot és a múzeumot.

Ebéd egy 5*-os szállodában, vacsora a vonaton.

6, nap Péntek – Varanasi

Varanasi a világ legősibb városa. Több, mint 3000 éves múltra tekint vissza és templomairól híres. Minden lépésnél belebotlunk egybe. Jyotirlinga Visvanatha templom, vagy arany templom, ami 1776-ban lett felújítva és Shivának szentelték. A Jnana Vapi kutat („a bölcsesség kútja”) úgy hiszik, maga Shiva ásta. A Ganga Ghats (folyó part) a legnépszerűbb helyszín Varanasiban, és a zene és tanulás központja is egyben. A szent város a spiritualizmusnak, a filozófiának, misztikának szimbóluma több ezer éve. Számos szent és jelentős személy jött innen, mint például Gautama Buddha, Mahavira, Kabir, Tulsi das, Shankaracharaya, Ramajuna és Patanjali.

Ebéd egy 5*-os szállodában, vacsora a vonaton. A kirándulás tartalmazza a látogatást a partra, a Maha Aartit, a templomokat, a Buddhista templomot Saarnathban.

7, nap Szombat – Agra, Taj mahal – Érkezés 05:00, reggeli a vonaton – Elutazás: 23:00

Agra egyike a legprominensebb helyszíneknek a világ turizmus által látogatott részeinek. A Taj Mahal és az Agra erőd meglátogatása a mai nap programja. Vibráló kulturális, művészeti központ. Agra híres még kézműves termékeiről, mint például bőrök, lábbelik, kelmék, ékszerek.

Ebéd egy 5*-os szállodában, vacsora a vonaton.

8, nap Vasárnap – Delhi – Érkezés 04:00-kor. Reggeli a vonaton.

Megérkeznek az út kiindulási pontjához. A vonat elhagyása 07:45-ig.

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

 

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu