India bűvöletében - Dél-Indiai körutazás pihenéssel Kovalamban - India - Ázsia

Kategóriák: Körutak

A sokszínű India csodáit fedezheti fel a rendkívüli körutazás alatt, a legszebb templomok, az ősi városok, a lenyűgöző rizsföldek és a valószerűtlenül szép dél-indiai tengerpart garantáltan elvarázsolja!

12 nap/ 11 éj

Utazás: Budapest-Isztambul-Mumbai, Mumbai-Isztambul-Budapest útvonalon, átszállással, a körutazás alatt légkondicionált kisbusszal és repülővel.

Szállás: 4 csillagos szállodákban, kétágyas elhelyezéssel

Ellátás: reggeli, illetve a lakóhajón teljes ellátás.Program:

0-1. nap: Indulás Budapestről 12:35-kor, majd isztambuli átszállással érezés Mumbaiba. Transzfer a szállodába. Felfrissülés után Mumbai városnézés délelőtt. Késő délután továbbutaznak Cochinba, Kerala tartomány kereskedelmi központjába, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Cochiban.

2. nap: Egész napos városnézés Cochin-ban, mely a Mattancherry-negyedben kezdődik, ahol India legrégebbi zsinagógája található 1568-ból, s amelynek kínai porcelán padozata és belga csillárjai különleges külsőt kölcsönöznek. Séta a kikötőben a kínaiak híres halászhálói között, majd látogatás a Szent Ferenc-templomban, amely India legrégebbi európai temploma, Vasco de Gama eredeti nyughelye (jelenleg Portugáliában van eltemetve).  Délután séta- és vásárlási lehetőség a piacokon. Este a Kathakali táncelőadás megtekintése, betekintés a helyi tánc-, dráma- és zeneművészet világába.  Vacsora a szállodában.

3. nap: Reggeli után elutazás busszal (140 km) Munnárba, az ajurvéda és a teaipar egyik fontos központjába.  A közel 2000 méter magasan fekvő Munnárt hegyes-dombos táj és végtelen teaültetvények díszítik. Délután látogatás a Tata Teamúzeumban, ahol bevezetést kapnak a teakészítés rejtelmeibe.  Séta és relaxáció a csodálatosan tiszta levegőjű, gyógyító vidéken. Vacsora a szállodában.

4. nap: Reggel indulnak Maduraiba. (140 km). Madurai ősi városa már Kr. e. a 6. században lakott volt, atamil nyelv szülőhazája, a görögök és rómaiak számára is fontos kereskedelmi partnernek számított. Látnivalók: Sri Meenakshi – Sundareswarar templom, Thirumalai Nayak Mahal Palota. Riksa túra Mariamman Teppakkulam, Gandhi Múzeum. Este látogatás a templomnál, egy "aart" ceremónia megtekintése. Vacsora és szállás Maduraiban.

5. nap: Reggel indulás Periyarba (136 km). Délután fűszerültetvényt, és piacot látogatnak meg. Vacsora és szállás.6. nap: Kora reggel hajókázás a Periyar Nemzeti Parkba, amelynek szívében egy festői tó található. Elefántok, gaurok, vaddisznók keresik fel a tavat a reggeli órákban, őket figyelhetik meg egészen közelről.  Délután 1 órás elefánt program: fürdőzés, etetés és fotózás. Vacsora és szállás.

7. nap: Elutazás Kumarakomba felszállás a lakóhajóra. A térség a kelet Velencéje, ahol a lakosok a környező felduzzasztott folyók holt ágain, a velenceihez hasonló csatornáin lakóhajókon közlekednek. Az ebédet és a vacsorát a halászok készítik el, kötelező elemei a kókuszból, lencséből specialitások, valamint a grillezett tengeri ételek. Szállás a lakóhajón.

8. nap: Lakóhajó kirándulás Alleppey-ben. A Cardamom-hegyek és az Arab-tenger között 40 folyó formálja a csatornák, tavak egyedülálló, különleges hálózatát, amely India egyik legvarázslatosabb vidékének arculatát adja. A táj idilli, romantikus. Teljes ellátás és szállás a hajón.

9. nap: Reggeli után a hajót elhagyva Kovalamba utazunk, autóbusszal (180 km). A nap hátralévő részében szabad program, pihenés a csodálatos tengerparton, valamint masszázs lehetőség az ajurvéda központban. Vacsora a szállodában.

10-11. nap: Szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora a szállodában.

12. nap: Reggeli után transzfer Trivandrumba, elutazás Budapestre.

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu