India – Arany háromszög körutazás - India - Ázsia

Kategóriák: Körutak

A klasszikus Arany háromszög körutat azoknak ajánljuk, akik először készülnek felfedezni Indiát, annak minden szépségével és különlegességével. A 8 napos körutazás során Delhi, Jaipur és Agra város alkotta háromszöget járjuk be, India legszebb látnivalóit felfedezve, mint Delhi, a Tadzs Mahal, a Világörökség részét képező Vörös Erdő, így garantáltan megtapasztalja a múlt és a jelen szépségeit úgy, hogy egy életre szóló élménnyé válik a fűszerek és színes szárik varázslatos világa.

India – Arany háromszög

Delhi - Agra - Jaipur - Taj Mahal -

Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó

8 nap / 6 éjszaka

Részvételi díj repülőjeggyel: 229.900 Ft helyett 219.000.- Ft

Időpont: 2013. január 26., 2013. február 9.


UTAZÁS: menetrendszerinti járattal, egy átszállással.
SZÁLLÁS: 3- és 4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Felár ellenében kérhető félpanzió.
IDEGENVEZETÉS: A magyar nyelvű idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.
Program:

1. nap: Utazás Budapestről Indiába egy átszállással.


2. nap: Reggel érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatjuk az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeresik India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezután ellátogatnak Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz illetve a XVI. században élt Humájun császár síremlékéhez. Szállás Delhi-ben.


3. nap: Reggeli, majd ennek a délelőttnek a fő látványosságaként az impozáns Kutab Minar tornyot ejtik útba. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellô parkok és elegáns épületek jellemzik. A csoport ellátogat az India Kapuhoz, valamint a Parlamenthez. Délután továbbutazás Jaipur-ba (kb. 6 óra), elhelyezkedés a szállodában.


4. nap: Reggeli után Jaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának meglátogatása. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetik (helyszínen fizetendő). A palota épületei és termei lenyűgöz szépségűek. Egy fényképezés erejéig megtekintik a Hawa Mahal-t, az igazi keleti ízléssel épült Szelek Palotáját. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és hindu stílusú építészetnek. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, Jantar Mantar-t, melynek precíz műszerei ma is használhatók. Szállás Jaipur-ban.


5. nap: Reggeli után utazás Ranthambore-ba, ahol az utasok a Ranthambore Nemzeti Parkban félnapos szafari programon vesznek részt. Szállás Ranthambore-ban.


6. nap: Reggelit követően a csoport egy Jeep-túrán vesz részt a Nemzeti Parkban, majd utazás Agra-ba (kb. 5-6 óra). Útközben betérő a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a „szellemvárosba”, mely a XVI. sz.-ban a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Chisti sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Szállás Agra-ban.


7. nap: Reggeli után a csoport felkeresi Agra két szentélyét, a XVI. sz.-i erődöt és a Taj Mahal-t, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. Az Agra-i Erőd megtekintése után látogatás az Itmad-ud-Daulah-hoz és Akbar császár síremlékéhez. Utazás, szállás Delhiben.


8. nap: Hajnalban transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.Részvételi díj: 219.000.- Ft

Egyágyas felár: 59.000.- Ft

Félpanziós ellátás: 28.000.- Ft

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

  • a repülőjegyet budapesti indulással,
  • a szállást kétágyas szobában,
  • a reggelit,
  • a körutazást légkondicionált járművel,
  • a magyar nyelvű helyi idegenvezetést (az idegenvezető Delhiben várja a csoportot), valamint a transzfereket.


További költségek:

  • reptéri illeték kb. 95.000 Ft/fő,
  • vízumdíj 18.000 Ft/fő,
  • belépőjegyek ára a körút során kb. 75 USD/fő, a helyszínen fizetendő,
  • borravaló kb. 30 USD/fő a helyszínen fizetendő, az idegenvezető gyűjti össze,
  • 1,5% útlemondási biztosítás.

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu