Szilveszter Tel Avivban - Izrael - Izrael - Arab-félsziget

Köszöntse az Új Évet a varázslatos Izraelben, ahol télen is kellemes idő várja! Szilveszterezzen Izrael egyik legnagyobb városában, Tel-Avivban, mely a Földközi-tenger partján fekszik és Izrael gazdasági központjaként, illetve vibráló, európaias hangulata miatt az ország kulturális központjaként tartják számon.

Szilveszter Tel Avivban - Izrael

2012. december 28 – 2012. január 2

6 nap / 5 éjszakaRészvételi díj: 238.900.- Ft/fő

Tel Aviv

Izrael második legnagyobb városa, mely a Földközi-tenger partján fekszik és Izrael gazdasági központjaként, illetve vibráló, európaias hangulata miatt az ország kulturális központjaként tartják számon.

Szálloda

Marina Hotel Tel Aviv****

A tengerparti sétány mentén elhelyezkedő Marina Tel Aviv Hotel tetőtéri medencéje a tengerre, a város látképére és a kikötőre nyújt kilátást. A nemdohányzó hotel szobái elegáns parkettás padlóval rendelkeznek. A jól berendezett szobák légkondicionálással, műholdas TV-vel és hűtőszekrénnyel felszereltek. Sok szobából kellemes kilátás nyílik a kikötőre és a Földközi-tengerre. A lobbiban ingyenes Wi-Fi vehető igénybe.

A díj tartalmazza: repülőjegyet a megadott útvonalon, szállást kétágyas elhelyezéssel, transzfereket a szálloda és a repülőtér között oda-vissza úton, reggelit, magyar nyelvű csoportkísérőt.

A repülőtéri illeték külön fizetendő: kb 70.000.- Ft/fő, mely a devizaárfolyamok függvényében változhat!

Kötelező sztornóbiztosítás: a teljes részvételi díj 2%-a.

Választható szolgáltatások:

  • Betegség, baleset és poggyászbiztosítás: 500.- Ft/fő/nap
  • Egyágyas felár: 89.900.- Ft/fő
  • Félpanziós ellátás felára: 6.900.- Ft/fő/nap
  • Jeruzsálem túra: 28.900.- Ft/fő
  • Masada és a Holt-tenger túra: 34.900.- Ft/fő
  • Az északi területek Bibliai nevezetességei túra: 28.900.- Ft/fő
  • Nyugati part gyöngyszemei túra: 29.900.- Ft/fő
  • Jeruzsálem és Bethlehem túra: 34.900.- Ft/fő

A túrák ára nem tartalmazza a felmerülő belépők árát, melyek a helyszínen fizetendők!
 

Programleírások

Jeruzsálem Túra

(Síratófal, Szent Sír-templom, Yad Vashem)

Utazás az Olajfák hegyére ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, majd látogatás az Óvárosban, és séta az örmény és a zsidó negyedek a közelmúltban feltárt részén, a Cardo-ban és a Római Úton. Látogatás a zsidó Siratófalnál, a Kotelnél, majd a keresztény negyedben folytatjuk kirándulásunkat. Végigsétálunk a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk Szent Sír-templomát. Utunkat az Újvárosban folytatjuk, többek között láthatjuk a Knesszet épületét, az Izraeli Parlamentet, és a Yad Vashem holokauszt emlékművet. Szombaton és zsidó ünnepeken a Yad Vashem helyett  Dávid király sírját, az Utolsó Vacsora helyszínét és a Nagyboldogasszony apátságot látogatjuk meg.

Megjegyzés: A túrához visszafogott ruházat (rövidnadrág és ujjatlan felső tilos!) és fejfedő szükséges a szent helyek meglátogatása alkalmával!

Túra indul: naponta

Masada és a  Holt-tenger

(Heródes-erőd és kastélyok, fürdési lehetőség a Holt-tengerben)

Indulás Tel Avivból a Júdeai-hegyeken keresztül a Holt-tengerhez, a világ legmélyebb szárazföldi részéhez. Utazás a Holt-tenger partja mentén Masada-ba. Itt megismerhetjük a zsidó harcosok történetét, majd kipróbálhatjuk a siklót (Cable Car) és bejárjuk a Heródes király által épített hegyi erődőt., ami az első században a zelóták utolsó állása volt a rómaiak ellen. Utána meglátogatjuk a falak, paloták, és a zsinagóga maradványait,a mozaik padlós víztárolókat, a római fürdőt és egyéb látványosságokat. Továbbutazunk a Holt-tengerhez. Itt megtapasztalhatjuk az egyedülálló érzést: lebeghetünk a Holt-tenger hullámain, és élvezhetjük a víz terápiás hatásait. Útban vissza, láthatjuk a Qumeran barlangokat, ahol a Holt-tengeri tekercseket találták.

Megjegyzés: Kényelmes gyaloglásra alkalmas ruházatot javaslunk, fejfedőt, napvédő krémet, fürdőruhát és törölközőt ajánlott vinni erre a túrára!

Túra indul: naponta

Az északi területek Bibliai nevezetességei

(Názáret, Kapernaum és a Jordán folyó)

Indulás Tel Aviv-ból a parti úton Alsó-Galilea tájain keresztül Názáretbe, a városba, ahol Jézus gyermekkorát töltötte. Ellátogatunk az  Angyali Üdvözlet és Szent József Templomába. Az utazás Kánán keresztül folytatódik Tibéria a gyönyörű üdülőhelyére

Útközben láthatjuk a Kineret tavat, majd megérkezünk Kapernaumba, ahol megcsodálhatjuk a régi zsinagóga romjait, ahol Jézus tanított. Utána meglátogatjuk Tabgha-t, a hal és kenyér csodájának helyszínét, a Golán-fennsík lábánál. Utunk Yardenitben folytatódik, a híres keresztelési helynél, ahol a Jordán folyó elhagyja a Galileai-tengert, a Holt-tenger irányába.

Megjegyzés: A túrához visszafogott ruházat (rövidnadrág és ujjatlan felső tilos!) és fejfedő szükséges a szent helyek meglátogatása alkalmával!

Túra indul: hétfő, szerda, szombat 

A nyugati-part gyöngyszemei

(Caesarea, Haifa, Acre és Rosh Hanikra barlangok)

Utazásunk a parti út mentén veszi kezdetét Caesarea-ba, az ókori római főváros és a kikötő felé, ahol élvezetes sétát tehetünk a színház, a régészeti romok és ásatások környékén. Utána Haifa-ba megyünk, ahonnan festői kilátás nyílik a városra, a kikötőre és a Bahai Kertekre. Utazásunkat Nahariya-n keresztül folytatjuk Rosh Hanikra-ba, ahol meglátogatjuk a mészkő barlangokat a libanoni határ közelében. Átmegyünk az Acre-n, ahol meglátogatjuk a Keresztesek és a törökök ​​földalatti városát és kriptáit, majd elsétálunk az Óvárosba, a keleti piacra, az Arab mecsethez és a régi kikötőhöz.

Túra indul: kedd, péntek, vasárnap

Jeruzsálem és Betlehem

(Síratófal, Szent Sír-templom és a Születése Temploma)

Utazás az Olajfák Hegyére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Meglátogatjuk az Óvárost, majd elsétálunk az örmény és a zsidó negyedekbe, és megtekintjük a közelmúltban feltárt és restaurált Cardo-t és a Római Utat. Megtekintjük a zsidó Siratófalat, a Kotelt, majd a keresztény negyedet. Végigsétálunk a Via Dolorosa-n, és megtekintjük a Szent Sír Templomát.

Meglátogatjuk Bethlehemet, a Pásztorok Mezejét, a Születés Templomát és a Manger teret.

Megjegyzés: A túrához visszafogott ruházat (rövidnadrág és ujjatlan felső tilos!) és fejfedő szükséges a szent helyek meglátogatása alkalmával! A túrához útlevél szükséges!

Túra indul: naponta

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu