Dél-Afrika gyémántjai túra - Dél-Afrika - Afrika

Kategóriák: Körutak

Fedezze fel Afrikát másképp!! A tíznapos szafari során megismerheti a leghíresebb nemzeti parkokat, Afrika páratlan természeti szépségeit. A helyi gasztronómiai specialitások és a lenyűgöző természeti értékek azonnal rabul ejtik.


Már az ókori görögök idejében is igaz volt Plinius mondása, miszerint „Afrika mindig tud valami újat nyújtani”.
Igaz ez most is, ennek felfedezése Önre vár!
Páratlan természeti szépségeivel, szavannáival, magas hegyeivel, tavaival és csodálatos vízeséseivel a természetkedvelők paradicsoma.
A szafarik nyújtotta élmények, a kontinens különleges ízei és a helyiek kedvessége garantáltan elvarázsolja!

1. nap: FOKVÁROS

Délelőtt: Megérkezés Fokváros Nemzetközi Repülőterére Meet & Greet és transzfer a hotelhoz. 
Délután: Szabadprogram. Javasolt program Victoria & Alfred Waterfront. 
Szállás: Cape Town – The Ritz Hotel 3+2. nap FOKVÁROS
Délelőtt: Fokváros városnéző túra
Túra kezdete: 08:00 Túra időtartama: 4 óra 
Kedvező időjárás esetén fakultatív programként helyszíni fizetési lehetőséggel lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyed a Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házait, a Jóreménység Kastély erődítményét, és a Company Gardens-t. A vendégeknek lehetősége van fotózásra a Milnerton Világítótoronynál és ezután meglátogatunk egy gyémántcsiszoló és ékszerkészítő centrumot. A túra végén a utasaink választhatnak transzfer a Victoria & Alfred Waterfrontra vagy a transzfer a szállodába között. 
A túra vége: 12:00 
Délután: Stellenbosch és Borvidék túra
Túra kezdete: 14:00 Túra időtartama: 4 óra 
Utazás a borvidékeken keresztül Stellenboschba. Látogatás Dél-Afrika második legöregebb történelmi városában, ahol sok restaurált fokföldi holland stílusban épült történelmi épületet láthatunk. Felfedezzük a főtér - The Braak nevezetes épületeit. Látogatás ezután Oom Samie se Winkel ( Sam nagybácsi ) szatócsboltjában. Ez a régi üzlet híres történelmi nevezetessége a városnak, ahol szinte minden kapható, tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, és kiváló borok. Ezután részt veszünk egy borkóstolással egybekötött látogatáson egy helyi tradicionális borfarmon. 
Utazás vissza a szálláshelyre, Fokvárosba. 
A túra vége: 18:00 
Szállás: Cape Town – The Ritz Hotel 3+ 

3. nap FOKVÁROS
Jóreménység Foka túra
Túra kezdete: 09.00 óra Túra időtartama: 8 óra 
Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén a 12 Apostol-hegyvonulat melletti panorámaúton utazás Hout Baybe. Fakultatív hajótúra. Kedvező időjárás esetén lehetőség nyílik hajótúrára a Seal Foka szigetre. Ellátogatunk a híres Kirstenbosch Botanikus kertbe. Továbbutazás a Jóreménység Foka Nemzeti Parkba. Fotózás a Jóreménység Foka táblánál és ezután felmegyünk a világítótorony lábáig, és megtekintjük az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását és a Jóreménység Fokát. Tovább utazunk Simon’s Town érintésével a Boulders pingvin-öbölbe, ahol kb. 2500 vad afrikai pingvin él. Túránk befejezéseként visszautazunk Fokvárosba, a szállodába, a szép fekvésű Fish Hoek, Muizenberg városokon keresztül. 
A túra vége: 17:00 
Szállás: Cape Town – The Ritz Hotel 3+ 

4. nap FOKVÁROS - JOHANNESBURG
Délelőtt: Transzfer a hotelből Fokváros repülőterére. 
Repülés Johannesburgba: Meet & Greet és transzfer a hotelba. 
Délután: Lesedi Kulturális Falu látogatás
Túra kezdete: 15:30 Túra időtartama: 6 óra 
Lesedi az afrikai bozótosban, ágkerítéssel körülvett terület, ahol Dél-Afrika nagy törzseiből élnek itt a Zulu, Xhosa, Sotho, Pedi családok eredeti szokásaikat életformájukat megtartva.A vendégek Lesedibe érkezéskor először a színes „Kwa Khayal’hle” Ndebele épületbe érkeznek, ahol már a tradicionális ruhát viselő feketék fogadják őket és bekísérik a csoportot az előadás színhelyére. A vetítés során valóságos színészek és állatok vonulnak fel a színpadon. Ezután meglátogatjuk a törzsi családokat a helyi vezetővel és így betekintést nyerünk a törzsek életébe és mindennapi szokásaikba.A túra után látványos magával ragadó ének, tánc show és afrikai svédasztalos vacsora következik a Bomában. ( A tradicionális afrikai büfé vacsora árát a túra ára magában foglalja) 
A túra vége: 21:00 
Szállás: Johannesburg – StayEasy Hotel, Eastgate 3* 

5. nap JOHANNESBURG-KRUGER NEMZETI PARK
08:00 órakor indulás az 500 km levő Krüger Nemzeti Parkba az N4 – es autópályán Mpumalanga érintésével. Megállunk Middleburgnál egy rövid pihenőre, majd folytatjuk utunkat az N4 –es autópályán Machadadorp és Nelspruiton keresztül. Hazyview után megérkezünk a világhíres Nemzeti parkba. 
A szobák elfoglalása 16:30- órakor. 
Késő délután és este szafari túra nyitott jeepen. 
Este afrikai tradicionális vacsora a szabad ég alatt kialakított Bomában. A program függ az időjárástól. Ezután a vendégek visszatérnek a hotelbe. (Reggeli és vacsora) 
Szállás: Protea Kruger Gate Lodge 4* 

6. nap KRUGER NEMZETI PARK
06:00 – Kora reggeli indulással szafari túra nyitott jeepen a Kruger Park területén. A park területén találkozhatunk Afrika legnagyobb vadállataiként említett „Big Five”-on (oroszlán, elefánt, kafferbivaly, rinocérosz, leopárd), kívül hatalmas impala, gnú, és zebra csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal, krokodilokkal különböző antilop fajtákkal. 
Megállunk reggelizni az úton (az ár benne van a túra árában) Ezután visszatérünk a szálláshelyre és szabadprogram következik. 
16:30 Délutáni és késő esti lámpás szafari a park területén nyitott jeepen. 
Vacsora a hotelben.(Reggeli és vacsora) 
Szállás: Protea Kruger Gate Lodge 4* 

7. nap KRUGER NEMZETI PARK –JOHANNESBURG
06:00 Kora reggeli szafari a Nemzeti Park területén nyitott jeepen. 
Reggeli a park területén a hotelből csomagolt reggelit fogyasztjuk el. Vissza megyünk a lodgeba 12 órakor és a szobák elhagyása után transzfer Hazyview érintésével Johannesburgba. Rövid pihenő Middleburgnál. Ezután folytatjuk az utunkat és késő délután érkezés Johannesburgba. 
Szállás: Johannesburg- StayEasy Eastgate 3*

 


8. nap JOHANNESBURG – VICTORIA VIZESÉS
Délelőtt: Transzfer Johannesburg Nemzetközi Repülőterére.Repülés Livingstone (LVI) Zambia. 
Meet & Greet találkozás és transzfer a hotelba. 
Délután: szabadprogram 
Szállás: Zambezi Sun Hotel 3* 

9. nap VICTORIA VÍZESÉS ( Zambia)
Délelőtt: A Victoria Vízesés megtekintése.Már David Livingston angol utazót is ámulatba ejtette a vidék tökéletes szépsége, amikor felfedezte, ma a világ 7. csodája között lévő Victoria Vízesést. A vízesés egész évben csodálatos szépségű különösen a januártól - júniusig tartó hónapokban, mert ebben az időben látványosan monumentális víztömeg zúdul alá nagy robajjal. A körülötte lévő esőerdőben a helyi vezetővel gyalogosan megnézzük a Victoria Vízesést. 
Délután: Naplemente hajótúra a Zambezi Folyón.Találkozás az African Queen hajó személyzetével és elindulunk fenséges hajóutazásra a Zambezi folyón. A hajó berendezése elegáns és nevéhez méltón lassan méltóságteljesen hajózunk a Mosi-oa Tunya Nemzeti Park területén. A parton két oldalt sok vadállatot és érdekes madarat láthatunk a kényelmes üléseken ülve.Kiváló meleg és hideg ételek rendelhetők a hajó fedélzetén és bárjában széles választékú az ital kínálat. 
Szállás: Zambezi Sun Hotel 3* 

10. nap VICTORIA VIZESÉS ( Zambia) - JOHNANNESBURG
Délelőtt: Transzfer Livingston Repülőterére 
Repülés Johannesburgba és repülés Európába 

Részvételi díj:

548 700.-Ft/fő kétágyas szobákban


Az ár tartalma:

9 éjszaka szállás a fenti vagy azonos kategóriájú szállodákban 
9 reggeli és 3 vacsora 
Kirándulások a program szerint 
Belépők 
Túrák, transzferek légkondicionált autókban 
Szafarik nyitott szafari autókban 
Angol idegenvezetés a túrák során 

A túra ára nem tartalmazza:

Repülőjegyek és illetékek, kilépési illeték 
Minden más túra, ami nem szerepel a programban 
Italok 
Minden étkezés, ami nincs benne a programban 
Egyéb extrák 
Borravalók 


Az ár minimum 6 fő részvétele esetén érvényes! Kevesebb számú résztvevő esetén kérje ajánlatunkat! 


Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu