Dél-Afrika esszenciája. Körutazás a szivárvány országban. - Dél-Afrika - Afrika

Kategóriák: Körutak

Már az ókori görögök idejében is igaz volt Plinius mondása, miszerint „Afrika mindig tud valami újat nyújtani”. Igaz ez most is, ennek felfedezése Önre vár! Páratlan természeti szépségeivel, szavannáival, magas hegyeivel, tavaival és csodálatos vízeséseivel a természetkedvelők paradicsoma.

INDULÁSI IDŐPONTOK: egyénileg.

MIKOR ÉRDEMES UTAZNI: tavasszal és ősszel.

REPÜLÉSI IDŐ: kb. 13 óra.

IDŐELTOLÓDÁS: + 1 óra télen / nyáron nincs.

JAVASOLT ÚTVONAL: Budapestről egy átszállással Lufthansa járaton.

KINEK AJÁNLJUK: pároknak és családoknak.

VÍZUM: Dél-afrikai Köztársaság 30 napig vízummentesen látogatható, Zambia vízumköteles, mely a határon felvehető.


Vadállat lesre a legalkalmasabb időszak a száraz tél. Amennyiben tavasszal utaznak, a Viktória-vízesésnél
lélegzetelállító magas vízállást tapasztalhatnak, száraz évszakban viszont közelebbről is megnézhetik alacsony vízállásnál az úgynevezett „Ördög úszómedencéjét”.

 

Dél-Afrika esszenciája - Körutazás a Dél-afrikai Köztársaságban
12 nap / 10 éjszaka

1. nap: Érkezés Fokvárosba.
Érkezés után transzfer a szállodába. Délután: Fokváros félnapos városnéző túra keretében felmegyünk a Tábla-hegy aljáig, amely a Világörökség része és a híres Signal-hegyre ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, az Atlanti-óceánra és a Robben-szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. Túránk során megtekintjük a város központját a Maláj negyed lapos tetős, élénk színű házait a Jóreménység kastély erődítményt és a Company Gardens-t, Kirstenbosch Botanikus kertet.
Szállás: Holiday Inn Express Hotel 3★

2. nap: Egész napos Jóreménység foka túra.
Reggeli után egész napos Jóreménység foka túra a híres nevezetességekkel. Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén a 12 Apostol Hegyvonulat melletti panoráma úton utazás Hout-öbölbe. Tovább utazás a Jóreménység foka Nemzeti Parkba. Fotózás a Jóreménység foka táblánál és azután felmegyünk felvonóval a világító torony lábáig és megtekintjük az Indiai-óceán és az Atlanti-óceán találkozását és a Jóreménység fokát. Tovább utazunk Simons Town érintésével a Boulders pingvin-öbölbe, ahol kb. 2500
vad afrikai pingvin él.
Szállás: Holiday Inn Express Hotel 3★

3. nap: Cape Town – Borvidék és Stellenbosch város nevezetességei.
Reggeli után Stellenbosch, Dél-Afrika második legöregebb városkájának megtekintése, amelyet Cape Town után építettek (1679). A hangulatos városka bájos fokföldi stílusú házainak falait fehérre meszelték, és szalmatetővel borították őket. A túra során ellátogatunk két híres borkúriára ahol bortúrán és borkóstoláson veszünk részt. Délután szabadprogram.
Szállás: Holiday Inn Express Hotel 3★

4. nap: Cape Town–Johannesburg–Pretoria.
Reggeli után transzfer a hotelből a repülőtérre. Repülés Johannesburgba. Délután: Johannesburg és Pretoria orientációs városnéző túra. Látogatást teszünk Pretoriában Dél-Afrika fővárosában és megtekintjük a volt államfő, Paul Kruger lakóházát. Ellátogatunk a lenyűgöző fekvésű 65 hektáros parkkal körülvett Sir Herbert Baker által tervezett impozáns Union Building épülethez, ahol a mindenkori elnök és az elnöki irodák kapnak helyet.
Szállás: Pretoria City Lodge Lynwood Hotel 3★

5. nap: Pretoria–Mpumalanga–Panorama Route–Krüger Nemzeti Park.
Reggeli után utazás a Krüger Nemzeti Parkba. Panoráma út: megtekintjük a világ egyik leglátványosabb 26 km hosszú kanyonját Blyde River Canyonyt és a felette magasodó 600-800 m magas Three Rondavelt, amelyek olyanok mintha a természet a sziklából 3 zulu kunyhót formázott volna. Megnézzük a Goods Window kilátót, ahonnan fenséges panoráma nyílik 1000 m magasan a pazar vegetációra. Délután megérkezés a Krüger Nemzeti Parkhoz.
Szállás: Nkambeni Tented Lodge 3★

6. nap: Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Parkban.
Reggeli után szafari program a Krüger Park területen. Dél-Afrika legnagyobb vadasparkja. Legnagyobb szélessége 100 km, hosszúsága 350 km. A nemzeti parkban több mint 507 madárfaj él. A park területén találkozhatunk Afrika legnagyobb vadállataiként említett „Big Five”-on (oroszlán, elefánt, kafferbivaly, rinocérosz, leopárd) kívül hatalmas impala, gnú, és zebra csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal, krokodilokkal különböző antilop fajtákkal. Büfé vacsora a lodge-ban.
Szállás: Nkambeni Tented Lodge 3★

7. nap: Szabadprogram. Fürdési lehetőség a lodge medencéjében vagy opcionális egész napos szafari. Vacsora a lodge-ban.

8. nap: Krüger Nemzeti Park–Johannesburg–Afrikai törzsi kultúra.
Délelőtt transzfer a szállodából a Lesedi Kulturális Faluba Pretoria mellett. Délután: Lesedi Afrikai kulturális falu túra. Lesedi az afrikai bozótosban, ágkerítéssel körülvett terület, ahol Dél-Afrika nagy törzseiből élnek itt a Zulu, Xhosa, Sotho, Pedi családok eredeti szokásaikat, életformájukat megtartva. Vacsora következik a Bomában. (A tradicionális afrikai büfé vacsora árát a túra ára magában foglalja). Büfé vacsora.
Szállás: Peermont Metcourt Hotel 3★

9. nap: Repülés Zambiába: Johannesburg–Viktória-vízesés.
Délelőtt transzfer a hotelből a repülőtérre. Repülés a Viktoria-vízeséshez (Livingstone Zambia). Transzfer a szállásra a zambiai oldalon lévő Zambezi Sun Hotelbe. Délután: választható program: Naplemente hajózás a Zambézi folyón. Találkozás az Afrikai Királynő személyzetével és elindulunk a fenséges hajótúrára a Zambézi folyón. A parton két oldalt sok vadállatot, szomjukat oltó elefántokat, krokodilokat láthatunk.
Szállás: Zambezi Sun Hotel 3 + ★

10. nap: Viktória-vízesés.
Szabadprogram, választható túrák: egész napos Chobe szafari, Botswana, elefánt szafari vagy Mosi-oa-Tunya Nemzeti Park szafari vagy, Livingstone Express vonatos kirándulás vacsorával.
Szállás: Zambezi Sun Hotel 3 + ★

11. nap: Viktória-vízesés túra.
Reggeli után Viktória-vízesés túra. Már David Livingstone angol utazót is ámulatba ejtette a vidék tökéletes szépsége amikor felfedezte a világ 7 csodája között szereplő Viktória-vízesést. A vízesés egész évben csodálatos szépségű. Helyi idegenvezetővel kis utakon haladunk mind közelebb a víztömeghez, ami látványos robajjal monumentálisan esik alá a mélybe. Transzfer a hotelből a repülőtérre. Repülés Johannesburgba. Megérkezés és átszállás a nemzetközi járatra és repülés vissza Európába.

Részvételi díj: 689 900.- Ft/fő-től + illetékek

További ajánlatokért, valamint repülőjegy és program lehetőségekért érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Email: morea@morea.hu

Telefon:+36 1 429 2000

Hívja utazási tanácsadónkat! +36 1 429 2000

Ügyeleti telefonszám: +36 20 573 7266

Az ügyeletei telefonszám kizárólag a MOREA Travel irodájában készült foglalások munkaidőn kívüli, sürgős megoldására szolgál! Kérjük egyéb esetekben forduljanak kollégáinkhoz nyitvatartási időben

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. East-West Business Center
Telefon: +36 1 429-2000
Fax: +36 1 429-2006
E-mail: morea@morea.hu